A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Bár az MLSZ versenybizottsága első körben elutasította a Mezőkövesd óvását, az NB I-ből kieső klub abban bízik, végül mégis igazat adnak nekik. A mezőkövesdiek azt kifogásolják, hogy az Újpest több játékosa ebben az idényben három sportszervezetben játszott, amit tiltanak a szabályok.

Tállai András, a Mezőkövesd elnöke a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, több jogásszal is átbeszélték a dolgot, és mindegyik nekik adott igazat, ennek ellenére az MLSZ versenybizottsága elutasította az óvást. Tállai szerint a szabályok egyértelműen kimondják, hogy egy játékos egy bajnokságon belül háromszor igazolhat, de csak két sportszervezetben játszhat.

"A szabályok kimondják, hogy a működési forma váltása mit jelent. Ez egyirányú jogügylet, melynek során vagy egy gazdasági társaság adja át az indulási jogot egy egyesületnek, vagy fordítva. Itt azonban nem ez történt, mert az Újpest FC Kft. a jogokat visszaadta az UTE-nak, amely azután azokkal beszállt egy már meglévő cégbe, ez lett az Újpest FC 1885 Kft. - ez tehát az előírt működési forma változásának nem fele meg. Egy ügylettel több történt, ez a fontos" - magyarázta Tállai, aki hozzátette, bár az Újpest engedélyt kapott az indulási jog átruházására, ezt csak az teheti meg, akinek nincs köztartozása.

Az óvásban összesen hat Újpest-játékos pályára lépését kifogásolták, és Tállai számítása szerint az Újpesttől összesen tizenkét pontot kéne levonni büntetésként, ami azt jelentené, hogy a lilák kiesőhelyre csúsznának vissza.

"Mi nem az Újpest ellen dolgozunk, hanem azt szeretnénk, hogy jogilag tiszta viszonyok mellett fejeződjön be a bajnokság. Felelős vezetőként kötelességem mindent megtenni a klubomért! Tudomásul vettem, hogy kiestünk, a pályán nem voltunk elég erősek, hogy bent maradjunk, de itt valami nem stimmel" - mondta Tállai, aki nem csak klubelnök, hanem a belügyminisztérium államtitkára is. Az MLSZ elnöksége kedden ül össze, és minden bizonnyal szóba kerül a Mezőkövesd ügye, valamint az NB I-es bizottság által javasolt létszámemelés is (16-ról 18-ra).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!