A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban bánat és öröm miatt volt sírás az Újpest FC labdarúgócsapatánál, mondta Gyarmati Eszter, a klub ügyvezető igazgatója. A sportvezető a Sport TV Mai helyzet című műsorában elárulta, mindent megtesznek azért, hogy a csapat indulhasson az európa Ligában, hiszen Nebojsa Vignjevic edző csak akkor maradna pozícióban, és a tulajdonos is ettől tenné függővé, mennyit költ új igazolásra.

"Nekem szívügyem az Újpest, és amikor bele kellett abba gondolni, hogy akár mondjuk BLASZ IV-es lesz a csapatunk, az szörnyű érzés volt. Ennek ellenére én azt gondolom, hogy mindenki ugyanúgy kiment volna egy olyan találkozóra is" - árulta el a Sport TV Mai helyzet című műsorában dr. Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezető igazgatója, milyen érzés volt, amikor úgy tűnt, az újpesti labdarúgás a legalacsonyabb budapesti ligába lesz visszasorolva. Hozzátette, az elmúlt hónapokban bánatukban és örömükben is sírtak a klubnál, de a krízishelyzet megmutatta, egymásért is tudnak harcolni a játékosok és a klubvezetők.

Vasárnap a lila-fehérek tizenegyesekkel megnyerték a Magyar Kupát, ám jelen állás szerint nem indulhatnak az Európa Ligában. Az MLSZ ugyanis az NBI-es licencet megadta a klubnak, az UEFA-licencet nem. Az Újpest fellebbezett, arra hivatkozva, hogy kérelmük van elbírálás alatt a nemzetközi szövetségnél, amely arról szól, hogy a csapatnak adjanak felmentést a sportági szakszövetségben való hároméves folyamatos tagságot érintő szabály alól. Ilyenre azonban még nem volt példa. "Arra sem volt még, hogy az indulási jogot átruházták volna. Az sikerült nekünk, mert hittünk benne, most ebben is hiszünk, és ezért harcolunk" - mondta Gyarmati.

"Hatalmas élményt a szurkolóknak és a csapatnak, és az igazolásokat is befolyásolni fogja" - vázolta fel, hogy mit jelentene Újpesten, ha a klub számára kedvező döntés születne, de azt is elmondta, mi történne, ha mégsem. "Az elnök úr bízik benne, hogy sikerül elérni, hogy indulhassunk az EL-ben, de azt nem rejti véka alá, hogy ettől függ, milyen mértékű beruházással erősíti meg a keretet."

Nebojsa Vignjevic, a csapat edzője azt mondta, csak akkor maradna a klubnál, ha kilépnek az európai kupaporondra. Az ügyvezető igazgató bízik benne, hogy marad a szakember. Azt azonban még a klub képviselői sem tudják, mikor dönt az UEFA az ügyükben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!