Őrület, ami a Bundesligában megy

David Alaba, Thomas Müller, Dante, Mario Götze, Bayern München
GERMANY, Munich : (L-R) Bayern Munich's Austrian defender David Alaba, Bayern Munich's striker Thomas Mueller, Bayern Munich's Brazilian defender Dante and Bayern Munich's midfielder Mario Goetze celebrate after the first goal during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich vs SC Paderborn 07 in Munich, southern Germany on September 23, 2014. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
A Bundesliga 8. fordulójában a Bayern München feltörölte a pályát a Werder Bremennel, 3-0-s vezetésről bukott pontokat a Leverkusen, és újra kikapott a Borussia Dortmund, amely már a kiesőhelyekkel kacérkodik. 

Bundesliga, 8. forduló:
1. FC Köln-Borussia Dortmund 2-1 (1-0)
Bayern München-Werder Bremen 6-0 (4-0)
SC Freiburg-VfL Wolfsburg 1-2 (0-1)
Hannover 96-Borussia Mönchengladbach 0-3 (0-1)
FSV Mainz 05-FC Augsburg 2-1 (2-0)
VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen 3-3 (0-3)
Schalke 04-Hertha BSC 2-0 (1-0)

A Bayern München nem sokat szórakozott a kiesőhelyen álló Werder Bremennel, a hazaiak már az első félidő végén 4-0-ra vezetettek, végül 6-0-ra mosták fel a pályát a brémaiakkal.

A Bayern a második félidőben már nem erőltette meg magát, de a látványra azért figyelt: az első gólt szerző Philipp Lahm lőtte az ötödiket is, meglehetősen szép passzjátékot követően, de Xabi Alonso fifikás szabadrúgása is látványosra sikeredett.

A münchenieket üldöző Leverkusen elképesztő módon vesztett pontokat Stuttgartban. A vendégek a szünetben már 3-0-ra vezettek, de a VFB a második félidőben kiegyenlített. A forduló előtt még második Leverkusent így ketten is megelőzték, a Stuttgart viszont elkerült a kiesőhelyről.

Egyre nehezebb helyzetbe kerül a Borussia Dortmund, amely ezúttal Kölnben kapott ki. Ciro Immobile az első félidőben még egyenlíteni tudott, de a második félidőben a sokadik kölni kontrából a hazaiak megszerezték a győztes gólt. A Dortmundot mindössze két pont választja el a már kiesőhelyen álló Freiburgtól, amely otthon kapott ki a Wolsburgtól.

Nem elképzelhetetlen, hogy a Köln győztes gólja előtt duplales volt, de ez a végeredményen már nem változtat.

Megállíthatatlan a Bayern Forrás: AFP/Christof Stache

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!