A Seahawks és a Patriots esélyes a Super Bowlra

Super Bowl XLVIII - Seattle Seahawks v Denver Broncos GettyImageRank2 Success SPORT HORIZONTAL AMERICAN FOOTBALL USA STADIUM New Jersey Winning COMMEMORATION Super Bowl East Rutherford Seattle Seahawks NFL Denver Broncos long snapper Metlife Stadium Clint
EAST RUTHERFORD, NJ - FEBRUARY 02: Long snapper Clint Gresham #49 of the Seattle Seahawks celebrates their 43-8 victory over the Denver Broncos to win Super Bowl XLVIII at MetLife Stadium on February 2, 2014 in East Rutherford, New Jersey. Stephen Dunn/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A főcsoport-döntőket rendezik vasárnap az NFL-ben, a győztesek már a Super Bowlra készülhetnek.

Vasárnap magyar idő szerint 21.05 órától a Nemzeti-főcsoportban (NFC) a címvédő Seattle Seahawks együttese fogadja a Green Bay Packerst. A két csapat szeptember 4-én, az alapszakasz nyitómérkőzésén találkozott egymással, akkor a bajnok rendkívül magabiztos, 36-16-os győzelmet aratott a CenturyLink Fielden.

A Seattle az esélyes

Az összecsapás esélyese a liga legjobb védelmével rendelkező Seattle, amely hazai környezetben mindössze egyetlen találkozóját veszítette el - még október 12-én a Dallas Cowboys ellenében -, míg a Green Bay idénybeli mind a négy vereségét idegenben szenvedte el. Az összecsapás egyik legfontosabb kérdése az lehet, hogy a Packers támadófala meg tudja-e védeni sztárirányítóját, a legértékesebb játékos címére (MVP) is esélyes Aaron Rodgerst, aki a Dallas elleni főcsoport-elődöntőt vádlisérüléssel játszotta végig.

A tavalyi döntőben a Seattle Seahawks 43-8-ra lemosta a Denver Broncost Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Dunn

Amennyiben a Seattle nyeri a mérkőzést, akkor pontosan tíz év után védheti meg címét egy csapat: 2005-ben ez a New England Patriotsnak sikerült legutóbb.

Mindenképp lesz NFL-rekord

Magyar idő szerint már hétfőn, 0.40 órától az Amerikai-főcsoport (AFC) fináléjában a New England Patriots sorozatban negyedszer, Tom Brady irányító és Bill Belichick vezetőedző közös munkája során pedig kilencedik alkalommal szerepel. A bostoniak ellenfele ezúttal az Indianapolis Colts lesz, amely az előző körben korábbi irányítóját és annak csapatát, Peyton Manninget és a Denver Broncost búcsúztatta.

Ugyanakkor az Indianapolis számára kifejezetten mumusnak számít a New England az elmúlt időszakban, ugyanis legutóbbi három találkozójukat egyaránt a Patriots nyerte, ezeken az összecsapásokon 144 pontot szerzett és csak 66-ot kapott.

A mérkőzést követően egy játékos mindenképpen NFL-rekorder lesz, ugyanis ha a Patrios győz, akkor Brady, ha az Indianapolis, akkor pedig a korábbi New England-i rúgó, Adam Vinatieri készülhet hatodik Super Bowljára, amelyet idén Phoenixben rendeznek február 1-jén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!