A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az MLSZ elkészítette a 2015/16-os bajnoki idény sorsolását. A 33 fordulós szezonban minden párharcot háromszor játszanak le, ezért a pályaválasztókat nem lehet egyenlő arányban elosztani. A legizgalmasabb leosztás, a Fradi-Újpest a zöld-fehéreknek kedvez, akik kétszer fogadhatják ősi riválisukat.

Az MLSZ a sorsolás elkészítésekor figyelembe vette "a folyamatban lévő infrastrukturális fejlesztések ütemezett, zökkenőmentes megvalósítását", továbbá igyekezett biztosítani a csapatok esélyegyenlőségét.

Erre most Újpesten köhinthetnek egyet, mert a lila-fehérek kétszer is nekivágnak majd a Groupama-pokolnak.

A következő idényben elinduló 12 csapat 33 fordulóból álló bajnokságban dönt majd a helyezésekről. Három teljes, azaz 11 fordulóból álló kört játszanak a csapatok, a tavaszi harmadik körben a tavalyi idény első hat helyezettje hat, a többi csapat öt mérkőzést játszik hazai pályán. Az élvonalbeli klubok jövő hétfőig jelezhetik az MLSZ felé a pályaválasztói jog felcserélésére vonatkozó kéréseiket - írja a szövetség honlapja.

  • A bajnok Videoton a Honvéd otthonában, a Fradi a Haladás stadionjában lép pályára a nyitófordulóban.
  • Az idény első fővárosi derbijét a szeptember 12-i hétvégén rendezik, ekkor az FTC látogat az Újpest otthonába, majd a december 13-i hétvégén a Groupama Arénában játszanak a csapatok. A harmadik meccsen szintén a Ferencváros lesz a pályaválasztó a 32. fordulóban, az április 30-i hétvégén.
  • A két újonc, a Békéscsaba és a Vasas a 4. fordulóban találkozik először egymással, Békéscsabán.
  • Ugyancsak a 4. fordulóban rendezik a Videoton-Fradi összecsapást is (a két csapat három idénybeli mérkőzéséből a fehérváriak lesznek kétszer pályaválasztók).
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!