A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A bíróság öt évre eltiltotta a futballmeccsek látogatásától a Chelsea egyik szurkolóját, aki a londoniak márciusi BL-meccse előtt nem engedett felszállni egy fekete férfit a párizsi metróra. Az férfi szerint a párizsi lakos volt agresszív, mert olyan metróba akart beszállni, amiben nem volt több hely.

Egy stratfordi bíróság bűnösnek találta és bármely európai futballmeccs látogatásától öt évre eltiltotta Richard Barklie-t. Ő az egyike azoknak a Chelsea-szurkolóknak, akik a márciusi Paris SG-Chelsea Bajnokok Ligája-meccsre érkezve nem engedtek felszállni egy fekete férfit a párizsi metróra - számolt be a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Noha az esetről mobiltelefonnal készített videófelvételen jól hallatszik, hogy a londoni drukkerek rasszista rigmusokat énekelnek, Barklie tagadta a rasszizmus vádját. Sőt! "

– mondta a bíróságon. Elismerte, hogy meglökte a férfit, de szerinte csak azért, mert a mögötte állók is tolták őt.

Souleymane Sylla. Őt nem engedték fel. Forrás: The Guardian

A Chelsea-stadionból már régebben kitiltották

A Chelsea az botrány kirobbanása után rögtön kitiltotta a stadionjából az érintett szurkolókat, Souleymane Syllától bocsánatot kért, és a londoni visszavágóra is meghívta, de a férfi visszautasította a meghívást. "Nem megyek el. Nem tudnak megvenni egy darab papírral. Nem vagyok gyerek" – mondta akkor Sylla az RTL rádiónak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!