A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kenesei Krisztián, a Vasas rutinos csatára úgy látja, az NB I-ben szereplő szerb, horvát légiósok a legtöbb esetben sokkal motiváltabbak, mint a magyar fiatalok.

"Sokat beszélgetünk róla, mi lesz, ha Gera Zoltán, Kabát Péter, Hajnal Tamás, vagyis az idősebb generáció tagjai abbahagyják a futballt. Kik lépnek a helyükbe? Az a baj, hogy fiatalok többnyire elégedettek magukkal. Úgy gondolják, elég az, amit nyújtanak. Hát nem. Nézzünk meg egy szerb, horvát, szlovák futballistát, a lelkét kihajtja, nem problémázik, mindig többet és többet akar. Mi, magyarok valahogy mindig megelégszünk a langyos vízzel is" - nyilatkozta Kenesei a Nemzeti Sportnak.

A korábbi válogatott csatár a mostani bajnokságban csak két meccsen lépett pályára az újonc Vasasban, és bár bevallása szerint olykor ő is érzi, hogy öregszik, de aztán elhessegeti magától az efféle gondolatokat, és hajt, fut, melózik tovább.

Annak lesz a cseréje, akinek a példaképe volt

"Az az érdekes, hogy Novák Csanádnak, akit rendkívül tehetséges csatárnak tartok, én voltam a példaképe. Ez jó érzés. Ugyanakkor az ember ilyenkor szembesül vele, vannak már mögötte évek bőven. Csanádnak mindenben segítek az edzéseken, biztatom, támogatom, és az sem zavar, ha a cseréje leszek" - mondta a 38 éves Kenesei, aki az MTK-ban debütált az NB I-ben, majd játszott többek között Győrben, Zalaegerszegen, Szombathelyen, és kipróbálta magát Kínában, valamint Olaszországban, a válogatottban pedig 29 alkalommal mutathatta meg magát.

Szerinte a Vasasnak a 12 csapatos bajnokságban a középmezőnyben van a helye, és nem fél attól, hogy kiesési gondjai lesznek az angyalföldieknek. A Vasas hat forduló alatt hat pontot gyűjtött, így a 9. helyen áll, hétvégén pedig az MTK-t fogadja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!