A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Eltiltatná a Diósgyőr a Fradi védőjét

Bacsa Patrik (DVTK), Cristian Ramirez (FTC), foci
Miskolc, 2015. október 24. A diósgyőri Bacsa Patrik (b) és a ferencvárosi Cristian Ramirez a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencváros találkozón a Diósgyőri Stadionban 2015. október 24-én. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Diósgyőri álláspont szerint a Ferencváros labdarúgója, Cristian Ramirez szándékosan megütötte Bacsa Patrikot a hét végi bajnokin, de miután csak sárga lapot kapott, a borsodi klub az ügyben fegyelmi eljárás lefolytatását kezdeményezi a magyar szövetségnél.

Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója a klub hivatalos honlapján elmondta, hogy Ramirez a szombati Diósgyőr-Ferencváros mérkőzés 31. percében egyértelműen megállapíthatóan, szándékosan megütötte Bacsa Patrikot, akit a történtek után ápolni is kellett.

"A játékvezető sajnálatos módon, ugyan látta a szabálytalanságot, de csak sárga lappal figyelmeztette a ferencvárosi labdarúgót, annak ellenére, hogy szándékos ütés esetén, az azt elkövető játékost minden esetben ki kell állítani, e tekintetben nincs mérlegelési lehetősége a játékvezetőnek. A levélhez csatoltan megküldtem az esetről készült vágatlan felvételt, mely egyértelműen alátámasztja a levelemben olvashatókat" - nyilatkozta Árki, aki arra kérte Ádámosi Györgyöt, a fegyelmi bizottság elnökét, hogy rendeljen el fegyelmi eljárást.

Az MLSZ egyébként már megtárgyalta a hét végén történteket, és a fegyelmi bizottság kedden úgy döntött, mindkét klubot megbünteti szurkolóinak megbotránkoztató magatartása miatt. A Diósgyőrnek 100 ezer, a Ferencvárosnak 150 ezer forintot kell fizetnie. Mindkét klub visszaesőnek számít.

Bacsa és Ramirez nagy csatát vívott egymással Forrás: MTI/Vajda János

A fegyelmi bizottság a Nyíregyháza-Vasas Magyar Kupa-találkozóval kapcsolatban a házigazda szabolcsi klubot visszaesőként 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, szintén szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért.

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában kiállított diósgyőri Tamás Márkot és békéscsabai Szalai Dánielt egyformán egy bajnoki mérkőzésre tiltották el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!