A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kassai meghívást kapott az U20-as vébére

Kassai Viktor, foci
Kassai Viktor a jó hírnevének megsértése miatt perli a DVTK focistáját
Vágólapra másolva!
Május 20-tól június 11-ig Dél-Korea ad otthont az idei U20-as labdarúgó-világbajnokságnak, ahová a Kassai Viktor, Ring György, Tóth Vencel magyar játékvezetői trió is meghívást kapott.

A Magyar Labdarúgó Szövetségi hivatalos honlapja szerint az UEFA részéről játékvezetőként a német Felix Brych, a török Cüneyt Cakir, a svéd Jonas Eriksson, az orosz Szergej Karasev, a holland Björn Kuipers és a spanyol Antonio Miguel Mateu Lahoz tagja még a keretnek Kassai Viktor mellett.

A négy évvel korábbi, törökországi U20-as világbajnokságon Kassai Viktor asszisztensei Erős Gábor és Albert István voltak. Előtte, 2007-ben Kanadában úgyszintén U20-as vébén bíráskodott Kassai Viktor, akkor Erős Gábor és Vámos Tibor volt még tagja a teamnek.

Kassai Viktorra számít a FIFA Forrás: AFP/Franck Fife

A decemberi, Japánban lebonyolított klubvilágbajnokságon már Ring György és Tóth Vencel asszisztensi tevékenységére támaszkodhatott, ahol a videobíró segítségét is igénybe vették: a japán Kasima Antlers és a kolumbiai Atlético Nacional elődöntős mérkőzésén a világon először, utólag, a videós visszajátszás után ítélt büntetőrúgást.

A 2018-as oroszországi világbajnokság előtt mindenképpen jelzés értékű, hogy magyar játékvezetői hármasra számít a FIFA a dél-koreai korosztályos vébén.

A 24 válogatott részvételével rendezendő vébén Európát öt – Anglia, Franciaország, Németország, Portugália, Olaszország –, az amerikai kontinenst nyolc, Ázsiát öt, Afrikát négy, míg Óceániát két ország képviseli.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!