A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Történelmet írt a Barcelona és Aubameyang

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) celebrates with Barcelona's Brazilian forward Neymar after scoring the third goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match FC Barcelona vs Paris Saint-Germain FC at the Camp No
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) celebrates with Barcelona's Brazilian forward Neymar after scoring the third goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match FC Barcelona vs Paris Saint-Germain FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 8, 2017. / AFP PHOTO / Josep Lago
Vágólapra másolva!
Döbbenetes hajrával 6-1-re győzött a Barcelona a PSG ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, és a legrangosabb kupa történetében első csapatként jutott tovább négygólos hátrányról. A Dortmund 4-0-ra verte a Benficát, a gaboni Aubameyang lett az első afrikai futballista, aki a BL egyenes kieséses szakaszában egy meccsen három gólt szerzett.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 6-1 (2-0)
gól: L. Suárez (3.), Kurzawa (40'., öngól), Messi (50., büntetőből), Neymar (88., 90., a másodikat büntetőből), Sergi Roberto (90+5.), illetve Cavani (62.)
továbbjutott: a Barcelona 6-5-tel.

1Sípszó (kezd + vég)
3Különleges esemény
3GólDenis Suarez
3GólLuis Suarez
4Különleges esemény
5Sárga lapBlaise Matuidi
5Sárga lapBlaise Matuidi
14Sárga lapJulian Draxler
14Sárga lapJulian Draxler
23Sárga lapGerard Pique
23Sárga lapGerard Pique
25Különleges esemény
36Sárga lapSergio Busquets
36Sárga lapSergio Busquets
40ÖngólLayvin Kurzawa
40ÖngólLayvin Kurzawa
42Sárga lapEdinson Cavani
42Sárga lapEdinson Cavani
45Különleges esemény
46Sípszó (kezd + vég)
49Sípszó (kezd + vég)
50Belőtt 11-esLionel Messi
55CsereLucas Moura
61Sárga lapIvan Rakitic
61Sárga lapIvan Rakitic
62GólEdinson Cavani
62GólEdinson Cavani
64Sárga lapNeymar
64Sárga lapNeymar
65CsereAndres Iniesta
67Sárga lapDenis Suarez
67Sárga lapLuis Suarez
75CsereJulian Draxler
76CsereRafinha
84CsereIvan Rakitic
85Különleges esemény
87GólNeymar
88GólNeymar
90Különleges esemény
90Sárga lapMarquinhos
90Belőtt 11-esNeymar
90Sárga lapMarco Verratti
90Sárga lapMarquinhos
90GólSergi Roberto
92CsereThomas Meunier
94Sárga lapAngel Di Maria
95GólSergi Roberto
96Sípszó (kezd + vég)
11711-esLionel Messi
Összeállítások
3-4-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A Bajnokok Ligája és korábban a BEK történetében sohasem fordult még elő, hogy egy csapat ledolgozza az egyenes kiesés során a négygólos hátrányát.

Erre készült a Barcelona, és a szakértők szerint az első 20 percet kellett volna úgy megnyomni, hogy a vendégcsapat megrogyjon, a hazaiak pedig vérszemet kapva belehergeljék magukat a történelmi diadalba.

Messiék történelmet írtak Forrás: AFP/Josep Lago

A PSG-ből Thiago Motta vádlisérülés miatt kimaradt, Adrien Rabiot vállalta a játékot, míg az izomsérüléssel bajlódó Ángel Di María a kispadon foglalt helyet. A hazaiak abban bíztak, hogy a 2008–2009-es szezon óta hazai pályán 46 alkalommal nyertek öt vagy annál több góllal. A 2016–17-es idényben eddig ötször, a múlt héten például a Gijón (6-1), illetve a Celta Vigo (5-0) ellen is.

A meccs úgy is kezdődött, ahogy kellett, már a 3. percben vezettek a hazaiak. A francia védők addig szerencsétlenkedtek a saját tizenhatosukon belül, amíg egy felpattanó labdára Luis Suárez ugrott a legmagasabbra, és a rosszul kimozduló Trapp kapus mögé bólintott (1-0).

Óriási fölényben játszott a hazai együttes, az első félidőben 70 százalékban birtokolta a labdát, de az újabb gólhoz kellett a PSG-védelem ismételt ügyetlenkedése. A 40. percben Iniesta begyalogolt a 16-oson belülre, Marquinhos nem tudta szerelni, a labdába azonban végül Kurzawa kapott bele olyan rosszul, hogy az a saját kapuja bal sarkába perdült (2-0).

Hogyan kezdődhetett volna a második félidő, ha nem egy hazai góllal? A 48. percben Meunier elsodorta Neymart, a német Aytekin bíró először továbbot intett, majd egyeztetett asszisztensével, és a tizenegyes pontra mutatott. Messit a vita nem izgatta, bevarrta a labdát a jobb sarokba (3-0).

A fogadóirodáknál minden bizonnyal minimálisra csökkent az újabb Barca-gól oddsa, de az 52. percben Cavani előbb kapufát lőtt, tíz perc múlva azonban Kurzawa visszafejelt labdáját már bevágta a léc alá (3-1).

A PSG Di María révén a hajrában kihagyott egy százszázalékos ziccert is, de arra senki sem számított, ami az utolsó nyolc percben történt.

Először a 87. percben Neymar tekert egy szabadrúgást a kapuba gyönyörűen (4-1).

Majd a 90. percben Marquinhos szabálytalankodott Suárezzel, a büntetőt pedig ugyancsak Neymar lőtte a kapuba (5-1).

Az ötperces hosszabbítást nem bírta kihúzni a PSG, amely az 5-1-es vereséggel még továbbjuthatott volna, de Sergi Roberto egy beívelt labdát okosan elhelyezett a bal sarokba (6-1), történelmi továbbjutáshoz juttatva ezzel a katalánokat.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Borussia Dortmund (német)-Benfica (portugál) 4-0 (1-0)
gól: Aubameyang (4., 61., 85.), Pulisic (59.)
továbbjutott:a Dortmund 4-1-es összesítéssel.

4GólPierre-Emerick Aubameyang
31Sárga lapGonzalo Castro
33Sárga lapAndreas Samaris
38Sárga lapOusmane Dembele
59GólChristian Pulisic
61GólPierre-Emerick Aubameyang
65Sárga lapLukasz Piszczek
85GólPierre-Emerick Aubameyang
Összeállítások
5-3-2
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A lisszaboni 1-0-s vereség után bizakodva várhatta a Benfica elleni visszavágót a Borussia Dortmund együttese. Még akkor is, ha Thomas Tuchel nagyon sok játékosra nem számíthatott: amíg a hazaiaknál Götze, Reus, Nuri Sahin, Rode és Sven Bender maradt ki sérülés miatt, a vendégektől Fejsza és Lisandro López nem léphetett pályára.

A Benfica korábban két győzelem és hat döntetlen mellett 14-szer kapott ki németországi kupamérkőzésen, és a 4. percben Aubameyang egy közeli fejessel megtette az első lépést afelé, hogy csapata továbbjavítsa a mérleget (1-0).

A Dortmund irányította a játékot, az első Benfica-helyzetre 25 percet kellett várni, de Cervi eltörte a labdát a 16-oson belül. Néhány perc múlva Luisao fejesét is védte Bürki.

A félidő utolsó izgalmát Dembelé keménykedése jelentette, előbb a 39. percben reklamálásért sárgát kapott, majd három perccel később odarúgott Eliseunak, isteni szerencse, hogy a pályán maradhatott.

A második félidő első negyedórája még kedélyes játszogatással telt el, de aztán a hazaiak beindultak.
A 60. percben Piszczek labdáját Pulisic emelte a kapuba (2-0).

Három perc múlva Schmelzer bal oldali beadását Aubameyang közelről lőtte be (3-0).

A 85. percben Weigl bal oldali beadását Aubameyang terelte a kapuba, így a gaboni csatár lett az első afrikai futballista, aki a BL egyenes kieséses szakasza során három gólt szerzett (4-0).

A Bayern München és a Real Madrid keddi továbbjutása után tehát ezúttal is egy német és egy spanyol (pardon, katalán) csapat jutott a legjobb nyolc közé. A további négy helyről a jövő heti meccsek döntenek, a negyeddöntő sorsolását pedig március 17-én tartják – ott már bárki bárkivel összekerülhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!