A 94. percben bukta el a győzelmet a Manchester United

Mata
Manchester United's Spanish midfielder Juan Mata waits for the ball in the build up to scoring their first goal during the English Premier League football match between Leicester City and Manchester United at King Power Stadium in Leicester, central England on December 23, 2017. / AFP PHOTO / Roland HARRISON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United a Leicester vendégeként csak 2-2-es döntetlent játszott a Premier League 19. fordulójában. A hazaiak Amartey kiállítása miatt a 73. perctől emberhátrányban fociztak, de így is egyenlíteni tudtak.

A 27. percben Vardy 50. Premier League-góljával a Leicester szerzett vezetést, majd nem sokkal a szünet előtt Mata egyenlített. Érdekesség, hogy Vardy az 50 góljából 21-et a top 6 (ManCity, ManUnited, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham) ellen lőtt.

A második félidőben is Mata volt a United nyerőembere, egy közvetlenül a tizenhatos előterében kiharcolt szabadrúgást ő csavart a bal felsőbe, 1-2. A spanyol két év után duplázott ismét.

Mata szabadrúgásával fordított a United Forrás: AFP/Roland Harrison

A Leicesternél a csereként beállt Amarteyt 16 perc és kilenc másodperc után második sárgával kiállították, de még így is sikerült egyenlíteni, ráadásul eléggé drámai módon:

már csak három másodperc volt vissza a hosszabbításból, amikor egy találomra beívelt labdát Maguire a kapuba lőtt.

Mourinhóék az iksszel is maradtak a második helyen, de már 13 pont a hátrányuk a Manchester City mögött. A Leicester a nyolcadik.

27GólJamie Vardy
34Sárga lapVictor Nilsson Lindeloef
40GólJuan Mata
47Sárga lapNemanja Matic
54Sárga lapMarc Albrighton
60GólJuan Mata
69Sárga lapDaniel Amartey
81Sárga lapRiyad Mahrez
90GólHarry Maguire
Összeállítások
4-2-3-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről