Higuaín gólja döntötte el az olasz csúcsrangadót

Higuain
Gonzalo Higuan of Juventus celebrates scoring first goal during the Serie A match between Napoli and Juventus at San Paolo Stadium, Naples, Italy on 1 December 2017. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Gonzalo Higuaín góljával a Juventus 1–0-ra győzött a Napoli ellen a Serie A 15. fordulójának rangadóján.

A meccs előtt négy pont volt a különbség a két csapat között, egy győzelemmel tehát a Napoli közelebb kerülhetett volna a bajnoki címhez, amelyet már évek óta üldöz a Juve árnyékában.

Ennek ellenére nem indult jól a meccs hazai szempontból, Higuain már a 13. percben megszerezte a vezetést egy gyorsan végigvitt kontra végén. A 2016 nyarán pont a Napolitól igazolt argentin csatár ötödik meccsén az ötödik gólját lőtte volt csapatának.

A Juvénak pedig ez volt sorozatban a 44. bajnokija, amelyen betalált, ezzel új Serie A-csúcsot állított fel.

A gól után visszaállt a Juve, amely rengeteg labdát eladott a saját térfelének közepén, a Napoli főleg ezekből tudott veszélyeztetni. Buffon bravúrjai kellettek ahhoz, hogy 0–1 legyen a félidő.

A második félidőben is a Napoli rohamozott, a Juve mélyen visszahúzódott a saját tizenhatosára, azzal a céllal, hogy egy-egy megszerzett labdával lekontrázhatja ellenfelét. A terv nem igazán működött, a Juve a félpályát is alig lépte át, kapura teljesen veszélytelen volt. Egészen a 69. percig, akkor Asamoah előtt adódott akkora helyzet, ami még őt is meglepte: a közeli lövését Reina ütötte ki valahogy szögletre.

Öt meccs öt gól a Napoli ellen Forrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A hátralévő időben a Napoli még körbelövöldözte a kaput, egyenlíteni azonban nem tudott, így

oda lett a bajnoki veretlensége, és már csak egy pont az előnye a Juventusszal szemben.

13GólGonzalo Higuain
23Sárga lapGiorgio Chiellini
45Sárga lapDries Mertens
59Sárga lapMario Rui
Összeállítások
4-3-3
4-3-2-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről