Egy félidő gálafoci, a Real 5-0-ra nyerte a rangadót

Ronaldo
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring a goal during the Spanish league football match between Real Madrid and Sevilla at the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid on December 9, 2017. / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
A Real Madrid egy félidőt focizva hazai pályán 5–0-ra győzött a Sevilla ellen a spanyol bajnokság 15. fordulójában.

Zidane-nak foghíjas védelemmel kellett kiállnia, Carvajal, Ramos és Casemiro eltiltás, Varane sérülés miatt hiányzott. Berizzót ismerve – a prosztatarákkal küzdő edzőt a jogászból lett menedzser Marucci helyettesítette – nem volt meglepetés, hogy a Sevilla a Bernabéuban is támadni akart, az viszont igen, hogy mennyire nem ment neki.

Előzetesen pörgős meccsre lehetett számítani, sok helyzettel, gólváltásokkal, kevés védekezéssel. Ehelyett azonban gálafocit játszott a Real.

A meccs elején Ronaldo megmutatta az ötödik Aranylabdáját a közönségnek.

A Real már a harmadik percben megszerezte a vezetést Nacho góljával, utána viszont egyik kapu előtt sem történt semmi, Ronaldo mutatta is a többieknek, hogy lépjenek feljebb.

A Real feljebb lépett, és a szünetig még lőtt négyet (Ronaldo 2, Kroos, Hakimi).

1987. október 25-én fordult elő utoljára, hogy a Sevilla ötöt kapott az első félidőben (Zaragoza ellen).

Ronaldo egy félidő alatt megduplázta a bajnoki góljait Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A szünet után visszavett a Real, amely azt is megengedhette magának, hogy lehozza Kroost, Modricot és Ronaldót.

A portugál egy félidő alatt megduplázta a góljai számát, a hatékonysági mutatója viszont még így is pocsék: 73 lövésből szerezte a négyet.

A Sevilla már inkább az újabb kapott gólok elkerülésére törekedett, mintsem a támadásokra, így az utolsó 20–25 perc gyakorlatilag eseménytelenül telt. Benzemának volt egy kapufája, de az, hogy ő nem tud gólt lőni, nem hír mostanában.

A Sevillának ez volt az ötödik veresége a bajnokságban, mentéségre szóljon, hogy ebből négyet a tabella első négy helyzettje ellen szedett össze (Barcelona, Valencia, Atlético, Real). A Real ezzel a győzelemmel öt pontra megközelítette a Barcelonát, amely vasárnap este a Villarreallal játszik rangadót.

3GólNacho Fernandez
23GólCristiano Ronaldo
31Sárga lapJesus Navas
37Sárga lapEver Banega
38GólToni Kroos
42GólAchraf Hakimi
Összeállítások
4-4-2
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!