A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

CR ollózott, a Real hármat lőtt a Juventusnak

fbl Horizontal cristiano ronaldo real madrid
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates with Real Madrid's Brazilian midfielder Casemiro after scoring during the UEFA Champions League quarter-final first leg football match between Juventus and Real Madrid at the Allianz Stadium in Turin on April 3, 2018. / AFP PHOTO / Isabella BONOTTO
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén Cristiano Ronaldo két góljával és gólpasszával a Real Madrid idegenben 3–0-ra győzött a Juventus ellen, így lényegében el is döntötte a továbbjutást. A Sevilla bár vezetett hazai pályán, végül 2–1-re kikapott a Bayern Münchentől.

A Juventus–Real Madrid kapta a legnagyobb figyelmet a negyeddöntők közül, hiszen amellett, hogy az olasz és a spanyol bajnokról van szó, a tavalyi BL-döntőt is ez a két csapat játszotta. Akkor a Real győzött 4–1-re. „Ez a meccs nem a revansról szól" – szögezte le gyorsan Allegri a sajtótájékoztató elején.

Zidane-ék számára viszont figyelmeztető jel volt, hogy a legutóbbi négy oda-visszavágós párharcból mindig a Juventus jött ki győztesen.

Allegriék túltették magukat a cardiffi döntőn Forrás: AFP/Javier Soriano

A kezdők összeállításánál főleg Allegri volt gondban: Pjanic és Benatia eltiltás, Bernardeschi és Mandzukic sérülés miatt nem lehetett ott a csapatban. A középpályára így bekerült Bentancur, Chiellini párja pedig Barzagli volt a védelem közepén. A Juventus labda nélkül 4-4-2-t, labdával 4-2-3-1-et játszott.

A Real kottára ugyanúgy állt fel, mint tavaly Cardiffban.

Kezdők:

A Juventus szempontjából nem is indulhatott volna rosszabbul a meccs: Ronaldo góljával már a harmadik percben vezetett a Real.

Az olaszoknak egyből sietősebb lett a dolog, de helyzetet egészen a 24. percig nem tudtak kidolgozni. Ekkor kiderült, hogy mi a különbség csatár és csatár között.

Addig, amíg Ronaldo az egyetlen lehetőségéből gólt rúgott, addig Higuaín hat méterről sem tudta bekotorni a labdát.

Navas nagyot védett, igaz, de ezt, onnan, be kellett volna lőni.

Ronaldo sorozatban a tizedik BL-meccsén rúgott gólt Forrás: AFP/Isabella Bonotto

Úgy tűnt, minthogyha a Real belealudt volna a meccsbe, de nem. Kroos egy felsőléccel jelezte, hogy még nem gondolnak a hétvégi, madridi derbire.

A félidő vége a bíróról szólt: előbb Casemiro kezezését nem fújta le, majd Dybalának adott sárgát műesésért.

Mindkét eset a tizenhatoson belül történt.

A második félidő elején fejebb tolta a védekezését a Juventus, és nagyobb erőket mozgósított az egyenlítésért, de így is csak rögzített helyzetek után tudott veszélyeztetni. Az 56. percben Dybala szabadrúgása pattant meg a sorfalon, és ment el centikkel a kapu mellett.

A Real idegenben verte nagyon simán a Juventust Forrás: AFP/Isabella Bonotto

Az egygólos előny birtokában a Real kényelmesen futballozott, nem erőltetett semmit, de így is megrúgta a másodikat.

Ki más, Ronaldo. A portugál Carvajal beadását ollózta be(!).

0–2 hazai pályán a Real ellen. Lehet-e még ennél rosszabb? Lehet. Dybala megkapta a második sárgáját, így az utolsó 25 percet emberhátrányban játszotta végig a Juventus.

Gólból már volt kettő Ronaldónak, a 72. percben lett egy gólpassza is: Marcelót hozta ziccerbe, aki Buffont átjátszva az üres kapuba lőtt. 0–3, már az első meccsen eldőlt a továbbjutás.

A hátralévő időben annyi izgulni való volt, hogy Ronaldónak meglesz-e a mesterhármas vagy nem. Nem lett, noha a helyzetei megvoltak.

A győzelem viszont meg lett a Realnak, ahogy vélhetően a BL-elődöntő is.

1Sípszó (kezd + vég)
3Gól
3GólCristiano Ronaldo
26Sárga lapRodrigo Bentancur
26Sárga lapRodrigo Bentancur
45Sárga lapPaulo Dybala
45Sárga lapPaulo Dybala
46Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
54Sárga lapSergio Ramos
55Sárga lapSergio Ramos
59CsereKarim Benzema
64Gól
64GólCristiano Ronaldo
66Piros lap
69Csere
69CsereDouglas Costa
71GólMarcelo
72GólMarcelo
75CsereSami Khedira
76CsereIsco
82CsereLuka Modric
88Sárga lapMateo Kovacic
92Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-4-2
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A keddi játéknap másik meccsén a Bayern München a Bajnokok Ligája eddigi meglepetéscsapatánál, az előző körben a Manchester Unitedet búcsúztató Sevilla otthonában lépett pályára. A két csapatnak ez volt az első meccse az európai kupákban és a Bayern várhatta magabiztosabban az összecsapást. A spanyol bajnokságban hatodik Sevilla a hétvégi bajnokin a 88. percben még 2-0-ra vezetett az éllovas Barcelona ellen, ám végül be kellett érnie egy döntetlennel, miközben a müncheniek 6-0-ra kiütötte a Borussia Dortmundot.

Pablo Sarabia lövésével nem tudott mit kezdeni a Bayern kapusa, Sven Ulreich Forrás: AFP/Jorge Guerrero

A mérkőzés elején úgy tűnt, a Bayern majd nekiesik ellenfelének, de az első negyedórában igazán komoly helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem. A későbbiekben Orsato játékvezetőnek akadt dolga: előbb Ribéry kapott sárgát, majd Correa mutatott be egy műesést, ami után szintén előkerült a sárga lap.

A 20. percben kis híján hátrányba került a Bayern, de Pablo Sarabia közeli tekerése elsuhant a gyakorlatilag üres kapu előtt.

Aztán a 31. percben Sarabia távolról próbálkozott, de ezúttal Ulreich kiütötte a labdát, de a spanyol harmadik lövésénél már nem volt ellenszere.

Escudero beadása után átvette a labdát, majd higgadtan a hosszúba emelt.

A 36. percben cserélnie kellett Jupp Heynckesnek, a sérült Vidal helyére James állt be, aki egy perccel később már gólpassznak örülhetett, miután Ribéry beadása egy védőn megpattanva vánszorgott Soria kapujába, 1-1. A találatot végül Jesus Navas öngóljaként könyvelte el az UEFA.

Hátrányból nyert a Bayern Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sven Hoppe

A második félidő közepén közel került a fordításhoz a Bayern, de Javi Martínez lövését még védeni tudta Soria,

majd a 68. percben jött Thiago Alcantara, aki Ribéry beadása után egy csukafejessel szerzett gólt.

Soriának ezúttal sem volt szerencséje, egy védő lábán is megpattant még a labda.

A hajrában minden erejét bevetette a Sevila, nagyon komoly tűzijátékot rendezett Ulreich kapuja előtt, de a bajor védelem ezúttal állta a sarat.

13Sárga lapFranck Ribery
15Sárga lapJoaquin Correa
31GólPablo Sarabia
34Sárga lapJuan Bernat
37ÖngólJesus Navas
68GólThiago Alcantara
85Sárga lapThomas Mueller
90Sárga lapGuido Pizarro
Összeállítások
4-2-3-1
4-1-2-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!