Vágólapra másolva!
A már biztosan bajnok FC Barcelona a Levante otthonában lépett pályára a spanyol bajnokság 37., utolsó előtti fordulójában, és meglepetésre, 5-4-re kikapott.

Ernesto Valverde a Ter Stegen – Semedo, Mina, Vermaelen, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Coutinho, Suárez, Dembélé tizenegynek szavazott bizalmat, miközben Lionel Messi a kispadon sem kapott helyet.

A Barcelona a veretlen bajnoki címre hajtott, miközben 21 meccse nem kapott ki idegenbeli bajnokin, a rekord eddig 23, még a Pep Guardiola vezette csapattól.

A Barcelona álmosan kezdett, de lassan fel kellett ébrednie, hiszen a 30. percben a 21 éves ghánai Emmanuel Boateng addigra már két gólt is szerzett. A folytatásban Vermaelent kellett lecserélni, az ő helyére Piqué érkezett, majd Coutinho góljával félidőre egyet ledolgozott a Barca a kétgólos hátrányból.

Erre ki számított? Forrás: AFP/Jose Jordan

Fordulás után jött az újabb hidegzuhany, a korábbi újpesti focista, Enis Bardhi is betalált, majd Boateng tette teljessé mesterhármasát.

Emmanuel Boateng előtt legutóbb Diego Forlán lőtt három gólt a Barcelona ellen bajnokin, még 2005-ben.

Bardhi az 56. percben is gólt lőtt, legalább olyan szép volt, mint az első. A Barca-játékosok csak kóvályogtak a pályán, de az 59. percben Coutinho újra betalált, 5-2-re szépített, majd a 64. percben is beköszönt a brazil, hátára véve a csapatát.

A Barcelona később kiharcolt egy büntetőt, amit Suárez lőtt be, ezzel 5-4-re módosult az állás. Helyzetek még akadtak mindkét oldalon, de az eredmény már nem változott, így oda lett a Barcelona bajnoki veretlensége.

A katalánok az elmúlt idény vége óta 42 bajnoki találkozó óta nem találtak legyőzőre, s két összecsapásra voltak attól, hogy veretlenül végezzenek a tabella élén.

A spanyol futball történetében két csapatnak sikerült ez, azonban az Athletic Bilbao 1929/30-as és a Real Madrid 1931/32-es idénybeli sikerekről mindössze tíz együttes alkotta a mezőnyt, azaz 18 mérkőzést játszottak, szemben a mostani 38-cal.

9GólEmmanuel Boateng
20Sárga lapThomas Vermaelen
22Sárga lapEnis Bardhi
30GólEmmanuel Boateng
37Sárga lapEmmanuel Boateng
38GólPhilippe Coutinho
46GólEnis Bardhi
49GólEmmanuel Boateng
56GólEnis Bardhi
59GólPhilippe Coutinho
62Sárga lapCoke
64GólPhilippe Coutinho
65Sárga lapSergio Busquets
70Sárga lapJose Campana
88Sárga lapJefferson Lerma
88Sárga lapLuis Suarez
89Sárga lapDenis Suarez
90Sárga lapGiampaolo Pazzini
90Sárga lapGerard Pique
90Sárga lapYerry Mina
Összeállítások
4-4-2
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről