Julen Lopetegui a kezébe vette a gyeplőt a Real Madridnál

fbl Horizontal
Real Madrid's Spanish coach Julen Lopetegui gives instructions during the Spanish league football match between Girona FC and Real Madrid CF at the Montilivi stadium in Girona on August 26, 2018. / AFP PHOTO / Pau BARRENA CAPILLA
Vágólapra másolva!
A Girona ellen 4-1-re megnyert spanyol bajnokin Julen Lopetegui, a Real Madrid új vezetőedzője megmutatta, hogy ki a főnök házon belül.

Lopeteguit sokan féltették a Real kispadjától, de mint kiderült, a spanyol válogatott korábbi szövetségi kapitánya nem az epizódszerep kedvéért szerződött Madridba - ahol most már ő uralkodik, méghozzá vasököllel.

Lopetegui nem csak egy báb az oldalvonal mellett Forrás: AFP/Pau Barrena Capilla

A Marca napilap hívta fel rá a figyelmet, hogy a tréner több olyan változást is eszközölt a Girona ellen, amely karakteres vezetőre vall.

  • Kihagyta a keretből a 45 millió euróért igazolt 18 éves Vinicius Juniort, akinek így a Castillában kellett pályára lépnie a harmadosztályban.
  • Az Atlético Madrid elleni Európai Szuperkupa-mérkőzéshez és a Getafe elleni bajnokihoz hasonlóan ezúttal is kimaradt a kezdőcsapatból Thibaut Courtois.
  • Sem a vb-győztes Raphael Varane, sem a vb aranylabdásának megválasztott Luka Modric nem volt kezdő, a francia védőt Nacho helyettesítette, a középpályán pedig az Isco, Casemiro, Kroos hármas állt össze.
  • A non plus ultra az volt, hogy a már-már érinthetetlen státuszban lévő Marcelót lecserélte a 60. percben.

A brazil ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a lecserélése meglepte őt, de természetesen tiszteletben tartja az edző döntését.

Akik tehát azon aggódtak, hogy Lopetegui személye kevés lesz a Real Madridhoz (pláne Zinédine Zidane után), megnyugodhatnak: már a második fordulóban kiderült, hogy a spanyol nem fél népszerűtlen döntéseket hozni, ha azok a csapat érdekeit szolgálják. Az már más kérdés, hogy Madridban trófeákban mérik a sikert, azokat pedig tavasszal osztják.

16GólBorja Garcia
33Sárga lapPedro Porro
59GólGareth Bale
65Sárga lapMarc Muniesa
67Sárga lapDaniel Carvajal
80GólKarim Benzema
86Sárga lapKarim Benzema
88Sárga lapLucas Vazquez
Összeállítások
4-3-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék