A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

A Real nem tudta megcsinálni ugyanazt, amit a Barcelona

fbl Horizontal
Real Madrid's Spanish midfielder Isco (R) celebrates with Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale after scoring during the Spanish league football match between Athletic Club Bilbao and Real Madrid CF at the San Mames stadium in Bilbao on September 15, 2018. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A Real Madrid először veszített pontokat a spanyol bajnokságban, miután csak 1–1-es döntetlent ért el az Athletic Bilbao otthonában.

Látványos és szórakoztató játékot hozott a két csapat összecsapása, ami elsősorban a Bilbao nyílt támadófocijának volt köszönhető. A játékosok felváltva tesztelték a kapusokat az első félidőben, Thibaut Courtois-nak és Unai Simónnak is volt dolga bőven – utóbbinak Marco Asensio és Luka Modric távoli lövésénél óriási bravúrra volt szüksége.

A hazaiak remekül használták ki az üres területeket, szinte minden kontrájukban ott volt a veszély, és egy ilyennek a végén a 32. percben Iker Munian (szerencsés körülmények között) meg is szerezte a vezetést.

Bale beadásából Isco egyenlített Forrás: AFP/Lluis Gene

A 60. percben Gareth Bale középre tartó szabadrúgását Simón nem tudta fogni, a labda Sergio Ramos elé pattant, aki viszont közvetlen közelről telibe rúgta a kapust.

Julen Lopetegui ezt követően érezte úgy, hogy az egyenlítés érdekében cserélnie kell, ezért lehozta Modricot és beküldte a horvátnál sokkal támadóbb felfogású Iscót, akinek mindössze három percre volt szüksége ahhoz, hogy betaláljon: a középpályás Bale beadásából fejelt gólt.

Az 1–1-es döntetlennel egyik csapat sem volt elégedett, a Bilbao és a Real is komoly erőket mozgósított az újabb gólért, amit végül egyiküknek sem sikerült megszereznie.

A madridiak először veszítettek pontot a bajnokságban.

Szombat délután Messiék is Baszkföldön jártak, és a Realhoz hasonlóan ők is hátrányba kerültek, ám a második félidőben fordítottak és nyertek a Sociedad új otthonában.

Összefoglaló itt.

32GólIker Muniain
45Sárga lapYeray Alvarez
60Sárga lapDani Garcia
63GólIsco
68Sárga lapAnder Capa
72Sárga lapYuri Berchiche
78Sárga lapBenat Etxebarria
85Sárga lapDaniel Carvajal
87Sárga lapLucas Vazquez
90Sárga lapUnai Simon
Összeállítások
4-2-3-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!