A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Óriási verést kapott a Real Madrid Sevillában

Horizontal
Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale (L) reacts Sevilla's Portuguese forward Andre Silva's goal during the Spanish league football match Sevilla FC against Real Madrid CF at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville on September 26, 2018. / AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER / “The erroneous OBJECT NAME appearing in the metadata of this photo by CRISTINA QUICLER has been modified in AFP systems in the following manner: [FBL-ESP-LIGA-SEVILLA-REAL MADRID] instead of [FBL-ESP-LIGA-VALENCIA-CELTA]. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it (them) from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”
Vágólapra másolva!
A Sevilla nagyot focizott, így teljesen megérdemelten 3–0-ra legyőzte a Real Madridot a Ramón Sánchez Pizjuán-stadionban a spanyol bajnokság hétközi, hatodik fordulójában.

A Real abban a tudatban lépett pályára, hogy legfőbb riválisa, a listavezető Barcelona 2–1-es vereséget szenvedett a Leganés otthonában. A győzelem érdekében Julen Lopetegui vezetőedző a lehető legerősebb kezdővel állt ki, csak Isco és Carvajal hiányzott sérülés miatt. Semmi sem indokolta tehát azt a fajta összeomlást, amit az első félidőben bemutatott a csapat.

68 másodperces sokk: előnyről kaptak ki Messiék Madridban

Bár Coutinho góljával félidőben még a Barcelona vezetett, a tabella utolsó helyén álló Leganés 68 másodperc alatt fordított, és 2-1-re legyőzte a katalán óriáscsapatot a spanyol bajnokság hatodik, hétközi fordulójában. A hétvégi Girona elleni pontvesztés után a Barcelonának muszáj volt nyernie ahhoz, hogy továbbra is az élen maradjon.

A Sevilla az első pillanattól kezdve sokkal jobban pörgött és a kapura sokkal veszélyesebben játszott, így nem csoda, hogy már a 17. percben megszerezte a vezetést. Egy szépen felépített támadás végén a portugál André Silva talált a kapuba. Négy perccel később jött a második Sevilla-gól: a kilépő Jesús Navas lövését védte Courtois, a labda azonban Silva elé pattant, aki közelről az üres kapuba passzolt.

A Sevilla maradt támadásban, a 36. percben Vázquez találta el a felső lécet. Három perccel később is Vázquez volt a főszereplő, egy hazai szöglet után ő fejelte be a labdát aReal-védelem mögé, pont Ben Yedder lábára. A francia támadó lövésénél esélye sem volt Courtois-nak.

Szünetben 3–0-át mutatott az eredményjelző, ilyen súlyos első félidei vereségbe legutóbb 2003 novemberében futott bele a Real, mit ad Isten, pont Sevillában (akkor 4–0 volt).

Nagy verést kapott a Real Madrid Forrás: AFP/Cristina Quicler

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, azt leszámítva, hogy a Real egyre többször került gólhelyzetbe. Az 53. percben Modric lépett ki a leshatárról és pöckölte át a labdát Vaclik kapus fölött, ám Alejandro Hernández játékvezető újranézte az esetet és úgy ítélte meg, hogy a horvát középpályás lesen volt a passz pillanatában.

A 61. percben megint nagy lehetőség adódott a szépítésre, a szélvészgyors Bale egy az egyben ment a kapura, de a lövése elakadt Vaclik bal kezében. A folytatásban egyik csapat sem húzta be a kéziféket, újabb gól viszont már nem esett. A Real nemhogy nem tudta kihasználni a Barcelona botlását, de még egy, a katalánokénál is súlyosabb vereségbe futott bele.

A forduló nyertese az Atlético Madrid, amely kedden 3–0-ra verte az újonc Huescát, így a rossz szezonkezdés után feljött a harmadik helyre, két pontra megközelítve a két nagyot.

Összefoglaló itt.

Szerdai eredmények
Bilbao–Villarreal 0–3
Leganés–Barcelona 2–1
Sevilla–Real Madrid 3–0
Valencia–Celta Vigo 1–1

17GólAndre Silva
21GólAndre Silva
27Sárga lapGareth Bale
34Sárga lapFranco Vazquez
39GólWissam Ben Yedder
64Sárga lapToni Kroos
65Sárga lapLuka Modric
74Sárga lapEver Banega
79Sárga lapPablo Sarabia
87Sárga lapMariano Diaz
Összeállítások
5-3-2
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!