A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A kispadról beszálló Messi zsenialitása kellett a Barca pontmentéséhez

fbl Horizontal
Barcelona's Chilean midfielder Arturo Vidal (L) greets Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi as he leaves the pitch during the Spanish league football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on September 29, 2018. / AFP PHOTO / Pau Barrena
Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság hetedik fordulójában az FC Barcelona 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán az Athletic Bilbao ellen. A címvédő vesszőfutása tehát nem ért véget, ezúttal a csereként beálló, 35 percet kapó Lionel Messi játéka kellett ahhoz, hogy a Barca elkerülje zsinórban második vereségét.

Ernesto Valverde meglepőt húzott a hétközi fordulóban elszenvedett kiábrándító vereség után, ezúttal Lionel Messit csak a kispadra nevezte. A pocsék formában játszó Pique viszont ott volt a kezdőben, igaz, valószínűleg kényszerűségből, ugyanis bekkpárja, Umtiti nem tudta vállalni a játékot, a francia világbajnok helyén honfitársa, a Sevillától igazolt Clement Lenglet kezdett.
Messi hiánya ide, vagy oda, a Barca az első pillanattól kezdve kontrollálta a játékot, a Bilbaónak nagyjából tíz perc kellett ahhoz, hogy megérkezzen a meccsbe és veszélyeztesse Ter Stegen kapuját.

A 16. percben Inaki Williams került ordító helyzetbe egy kapitális védelmi hiba után, de Vidal a gólvonal előtt becsúszva szerelni tudott.

A 25. percben Suarez kapott egy parádés kiugratást, de közelről csak a jól kimozduló Simon kapust tudta eltalálni a labdával. Az uruguayi nagyon elemében volt, de a befejezéseknél nem volt szerencséje, valamint támogatást sem igazán kapott a társaktól.
A 41. percben aztán jött a hidegzuhany: Susaeta szedett össze egy kóbor labdát a bal oldalon, majd mesterien ívelt középre, ahol teljesen egyedül érkezett Oscar de Marcos, aki bevetődve a kapuba továbbított. Érdemes megnézni, hogy Piqué mennyire csúnyán bennragadt, szó sem lehetett lesről.

A 43. percben Coutinho fejelt középről, de Simon vetődve hárított. Ez volt a félidő utolsó momentuma, ami azt jelentette, hogy a Barca január óta először zárta hátrányban az első játékrészt.

Tíz perc telt el a második félidőből, amikor Valverde pályára küldte Messit Vidal helyett, nagyon kellett az új lendület a Barcelonának.

A katalán együttes átvette az irányítást, Coutinho félfordulatból eltalálta a keresztlécet, Suarez a kipattanóból fejbe rúgta magát.

Messi is próbálkozott bőven, de a szabadrúgása és az átlövési kísérlete is egy védőben halt el. Majd a kapufát is eltalálta néhány perccel később, mindent megtett az argentin az egyenlítésért, de semmi sem jött össze.

A 84. percben aztán befutott egy elérhetetlennek tűnő labdát, amellyel befelé húzott, majd laposon lőtt, Simon védése után visszakerült hozzá a labda. Ekkor már inkább középre adott, ahol tökéletesen helyezkedett a szintén csereként beálló Munir és csak bele kellett tennie a lábát az erős labdába. 1-1.

Lendületben maradt a Barca, a 87. percben Suarez is betalált, igaz, lesről, a hosszabbításban végül Rakitic lábában maradt a győzelem. A Barca tehát nem tudott kijönni a gödörből és épphogy elkerülte az újabb vereséget, ehhez a csereként beállt Messi zsenialitása kellett.

41GólOscar de Marcos
48Sárga lapYeray Alvarez
78Sárga lapIvan Rakitic
84GólMunir El Haddadi
89Sárga lapSergio Busquets
90Sárga lapLionel Messi
90Sárga lapPeru Nolaskoain
90Sárga lapDani Garcia
Összeállítások
4-3-3
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A szezont gyengén kezdő Valencia idegenbeli győzelemmel javított helyzetén: az egy gólt szerző csapat a Real Sociedad otthonából hozta el a három pontot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!