A korábbi svájci válogatott újra a FIFA-elnökséggel hiteget

Ramon Vega
Vágólapra másolva!
A korábbi svájci válogatott, Ramon Vega újra erősen fontolóra vette, hogy harcba szálljon a FIFA elnöki székéért. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség júniusban tart választást, Vegának február 5-ig kell döntenie.

Vega egyébként már 2015-ben is kacérkodott a gondolattal, hogy az akkori elnök, Sepp Blatter kihívója legyen. Vegának emúgy a 211 tagország közül öt támogatására van szüksége, hogy indulhasson az elnökválasztási küzdelemben.

Egyelőre úgy tűnik, Gianni Infantinónak, a FiFA jelenlegi lenökének nem lesz kihívója, akkor pedig automatikusan meghosszabbodik a mandátuma.

Vega az elmúlt 15 évben az üzleti világban dolgozott, a korábbi 23-szoros svájci válogatottnak igen komoly ismerettségi köre van, de könnyen lehet, hogy Infantino elleni ez nem sokra elég.

Infantino próbálta helyzetbe hozni a segítőit a kontinentális szövetségekben, sokak szerint túlságosan is autokrata módon vezeti a szövetséget.

Ramon Vega Forrás: sport.de

Vega elmondta, komolyan gondolkodik az induláson, ugyanis komoly támogatói vannak, de ő is pontosan tudja, mennyire nehéz vagy inkább lehetetlen letaszítani Infantinót a trónról.

"Sokan mondták, hogy a FIFA nem éppen átlátható és nem demokratikusan működik. Szerintem megvan a kellő tpasztalatom a pályáról és azon kívülről is, hogy induljak a posztért" - mondta Vega.

A dél-amerikai és aaz afrikai szövetség már jelezte, támogatják Infantinót, így minden bizonnyal európai és ázsiai támogatókat kell találnia Vegának.

Az már megint más kérdés, hogy a négyszemközt megígért támogatásból végül a nyilvánosság előtt mennyire lesz valóság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!