A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nincs újabb Dárdai-bravúr, a Bayern jutott tovább a kupában

fbl Horizontal
Bayern Munich's German midfielder Serge Gnabry (C) celebrates scoring the 1-1 equalizer with his teammates during the German Cup (DFB Pokal) last 16 football match Hertha Berlin v FC Bayern Munich in Berlin on February 6, 2019. (Photo by Kay Nietfeld / dpa / AFP) / Deutschland OUT / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.
Vágólapra másolva!
A Bayern München 120 percnyi játék után 3-2-re legyőzte a Herthát, így bejutott a legjobb nyolc közé a Német-kupában.

A párharc esélyesének a Bayern München számított, de Dárdaiék számára kapaszkodó lehetett, hogy ugyanilyen pályaválasztás mellett szeptember 28-án 2-0-ra legyőzték a bajorokat bajnoki mérkőzésen, ráadásul nem is akárhogy: a legjobbjait felvonultató sztárcsapatnak gyakorlatilag komoly gólszerzési lehetősége sem volt a 90 perc alatt.

Nem jött zavarba a Bayern a bekapott góltól Forrás: AFP/Kay Nietfeld

Niko Kovac vezetőedző ezúttal sem tartalékolt, a találkozó viszont nem indult jól Bayern-szempontból, a Hertha ugyanis már a harmadik percben megszerezte a vezetést Mittelstadt góljával. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, négy perccel később Gnabry elé pattant oda egy szélről beívelt labda, a fiatal német pedig éles szögből a rövid alsó sarokba lőtt.

A gyors gólváltás után kicsit leült a meccs, a Bayern nyomasztó labdabirtoklási fölényben játszott, komoly gólszerzési lehetőséget azonban nem tudott kialakítani. Gnabry volt a legaktívabb, a gólja után két ígéretes lövése is volt, de az egyik az oldalhálóban landolt, a másikat pedig védte Jarstein kapus.

A szünet után maradt támadásban a Bayern, és egy remek akció végén a 49. percben Gnabry megszerezte a vendégek vezető gólját. A Hertha kis túlzással a felezővonalat sem lépte át a második félidőben, a 67. percben mégis sikerült egyenlítenie, miután Hummels rosszul hazafejelt labdájából a csereként beállt Selke lőtt gólt.

A rendes játékidőben nem született döntés, így jött a 2x15 perces hosszabbítás, melynek első félidejében Coman fejelt gólt. A hátrány ellenére a Hertha nem vállalt semmiféle kockázatot, így tulajdonképpen esélye sem volt az egyenlítésre.

A meccs összefoglalója ITT nézhető meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!