A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az Ajax kedd este a Real Madrid otthonában lép pályára a Bajnokok Ligájában, A nyolcaddöntő első meccsén 2-1-re a Real nyert, innen kellene visszakapaszkodnia a hollandoknak.

Az Ajaxnak tehát mindenképp nyernie kellene a Santiago Bernabéuban, és ez még akkor sem lesz egyszerű, ha a madridiak nincsenek éppen túl jó formában. Kétszer is kikaptak múlt héten a Barcelonától, Sergio Ramos pedig eltiltása miatt nem is szerepelhet majd a meccsen.

Az Ajax fiataljai Madridban tennének csodát Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A hollandok mindent megtesznek a sikerért, egy videót tettek közzé kedd reggel, amiben Dolberg, Ziyech és Van de Beek hozzátartozói próbálják még jobban motiválni a fiúkat. Emlékeztetik a játékosokat arra, hogy mennyi lemondással járt az, hogy eljutottak idáig, és mennyire várták, hogy ilyen meccseken szerepelhessenek.

Az Ajax a legutóbbi három találkozóját magabiztosan nyerte meg. Két bajnoki összecsapásán egyaránt öt gólig jutott, míg a Holland Kupa elődöntőjében vendégként 3-0-val vágott vissza a Feyenoordnak, és jutott a fináléba.

Amszterdamban az Ajax rendkívül bátran játszott, de a hazai játékosok rengeteg gólhelyzetet kihagytak, ami megbosszulta magát.

Az Ajax küldöttségével tartott Madridban egyébként a két klub korábbi játékosai közül Clarence Seedorf és Rafael van der Vaart. Azt biztos, motivációban nem lesz hiány.

A meccset 21.00 órakor kezdik, az Origón is követheti majd percről percre az eseményeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!