Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott március 21-én a szlovákiai Nagyszombatban kezdi meg a 2020-as Európa-bajnokság selejtező sorozatát, majd három nappal később a Groupama Arénában a horvátokat fogadja. Marco Rossi szövetségi kapitánynak egy nagy gonddal biztosan meg kell majd küzdenie: Dzsudzsák Balázs ugyanis nem lesz játékban az egyesült arab emírségekbeli labdarúgó-bajnokság sajátos lebonyolítási rendje miatt.

A magyar játékos legutóbb február 22-én lépett pályára az al-Ittihad Kalbában, az al-Dhafra elleni összecsapáson végig a pályán volt, majd öt nappal később az al-Nasr elleni meccset már ki kellett hagynia. A klubcsapata legközelebb pedig csak március 29-én lép pályára az al-Ahli Dubai ellen hazai pályán,

így több mint egy hónapig nem játszik majd tétmeccset, miközben ott vannak a sorsdöntő Eb-selejtezők.

Dzsudzsák Balázs meccsek nélkül maradt Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Dzsudzsák tavaly nyáron többször is kimaradt a válogatott keretből – előbb mert sokáig nem talált csapatot, majd még Marco Rossi szerint nem került topformába –, így a jelenlegi helyzet felveti a kérdést, hogy tétmeccsek nélkül segítségére lehet-e a nemzeti tizenegynek. Ez pedig már csak azért is különösen fontos, mert a 32 éves labdarúgó posztjára

Sallai Roland lehetne a legjobb alternatíva, a Freiburg légiósa azonban régóta sérüléssel küzd,

legutóbb 2018 novemberében a Mainz ellen lépett pályára, ráadásul a napokban újra meg kellett műteni, így újabb hosszú hetekre kidőlt.

Marco Rossi szövetségi kapitánynak tehát nem lesz könnyű dolga a keret összeállításkor, márpedig a szlovákok és a horvátok elleni mérkőzések sorsdöntőek lesznek, mivel az esetleges rossz rajt után akár el is búcsúzhatunk az Eb-álmoktól.