Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 2019/20-as idénye még csak a 4. fordulónál jár, ráadásul a Ferencváros még csak a második mérkőzését játszotta le, mégis azt lehet mondani, hogy a szezon egyik szenzációja lehet a bajnokság végeztével is a Suduva elleni El-playoff visszavágójára készülő FTC 4-1-es felcsúti veresége. Közben a címvédő legnagyobb riválisa, a MOL Fehérvár már sorozatban a negyedik meccsén maradt hibátlan, így jelenleg kilenc pont az előnye a Fradi előtt. A Debrecen a Honvéd elleni meccset követően sem vesztett még pontot, a kispesti csapat pedig továbbra sem gyűjtött, így jó kérdés, meddig maradhat a kispadon Giuseppe Sannino. Az idény meglepetéscsapata, a Mezőkövesd a DVTK elleni borsodi rangadót követően is szászszázalékos, ráadásul mindössze egyetlen gólt kapott Kuttor Attila csapata. A Kisvárda hőse Gheorghe Grozav volt az Újpest ellen, az újoncok csatáján a ZTE kiütötte a Kaposvárt.

Nem jött be Rebrovnak a rotálás

Szergej Rebrov soha nem látott összeállításban küldte pályára a Fradit Felcsúton, ugyanis a

Gróf – Szerető, Botka, Frimpong, Civic – Szpirovski, Leandro, Ignyatenko – Varga, Priskin, Bőle

kezdő tizeneggyel lépett pályára a zöld-fehér csapat. Ennek ellenére a hosszú sérülése után visszatérő Stefan Szpirovski révén még megszerezte a vezetést. A szünet előtt azonban egyenlített a Puskás Akadémia, majd a második félidőben a meccsbe csereként beszálló Urblík József vezetésével a felcsúti csapat kiütötte a címvédőt.

A mérkőzést követően a Ferencváros ukrán mestere, Szergej Rebrov elismerte a hibáját, de hozzátette, hogy Nincs „A" vagy „B" csapat, mindig a legjobb játszik.

Szergej Rebrov magára vállalta a felcsúti vereséget Forrás: Csudai Sándor - Origo

„Nehéz mit mondani erről a meccsről. Az első félidőben eredményesek voltunk, helyzeteket alakítottunk ki, majd sajnos egyenlített a Puskás Akadémia. A második félidőben nagy különbség volt az ellenfél és a mi játékunknak az intenzitásában. Megbeszéljük a játékosokkal, mi történt most, és az edzéseken javítani fogjuk ezeket a hibákat. A Puskás jobban akarta a győzelmet. Mindenkinek meg kell kérdeznie magától, hogy ez miért volt így. Az összes gól a saját hibánkból alakult ki, többször is mi irányítottuk a játékot, de talán ma hiányzott egy vezéregyéniség. Kockázatot vállaltunk azzal, hogy minden játékost lecseréltünk a hétközi meccshez képest, de Szerető Krisztoferen kívül mindenki rendelkezik NB I-es rutinnal, senkinek sem volt újdonság ez a szint. A második félidőben nem voltunk felkészülve a labdavesztésekre, a Puskás pedig kihasználta ezeket a megingásokat."

mindig az játszik, aki fizikálisan a legjobb állapotban van - nyilatkozta Rebrov.

Urblik duplázott, a Fradi teljesen szétesett a meccs végére:

„Nagyon szépen köszönöm a csapatomnak a ma mutatott karakterét, hogy egygólos hátrányból vissza tudtunk jönni egy ilyen nehéz mérkőzésen. Gyerekes hibának köszönhetően került előnybe a Fradi, viszont egy jól sikerült 15 perc végén Sós Bence góljának köszönhetően újra meccsben voltunk.

A félidőben azt éreztem a csapaton, hogy nagyon akar és tud is nyerni. Ezt az érzést sajnos nem éreztem Mezőkövesden. Ahogy kijöttünk a második félidőre, nem is lehetett senki számára kérdés, hogy mi fogunk győzni.

Ami a Fehérvár és a Kövesd ellen nem ment be, az most igen. Nem akármilyen tett a Fradinak négy gólt rúgni" – mondta a PAFC edzője, Hornyák Zsolt, aki hozzátette, hogy ez csak a kezdet, szeretné, ha a csapata a következő mérkőzéseken is így játszana és dominálna.

Hornyák Zsolt csapata legyőzte a Fradit Forrás: PFLA

Az tény, hogy ez a Puskás Akadémia sokkal erősebbnek tűnik, mint a tavalyi, és ezt nem csak a Ferencváros legyőzése mondatja velünk. A felcsúti együttesen már a Fehérvár elleni vereség alkalmával is látszott, hogy komolyan számolni kell vele.

Sannino egyre nagyobb bajban, figyelni kell a DVSC-re

A Honvéd és a Debrecen tökéletesen ellenétes utat jár be a bajnokság elején. A fővárosi csapat sorozatban a negyedik vereségét szenvedte el, a Loki viszont háromból három találkozót megnyert, és már tíz gólnál jár. A kispestiek mestere, Giuseppe Sannino alatt most már nagyon inog a kispad, bár a hírek szerint a vezetőség megvárja a kéthetes válogatott szünetet az edzőkérdéssel, így az olasz edző kap még egy esélyt az Újpest elleni rangadón a bizonyításra.

Giuseppe Sannino, a Budapest Honvéd vezetőedzője manapság már nem lehet boldog Forrás: MTI/EPA/Toms Kalnins

„Sajnos az eredmények nincsenek szinkronban a játékosaink teljesítményével, ezért sajnálom őket,

jólesne már nekik egy kis elégtétel" – utalt a Debrecen elleni sajtótájékoztatón arra Giuseppe Sannino, hogy a csapat sokat dolgozik, jól is futballozott a DVSC-vel szemben, mégis vereséget szenvedett. Mindezt ráadásul úgy, hogy a Fraditól visszatérő Davide Lanzafame duplázott az összecsapáson.

Az FTC kölcsönjátékosaként szereplő olasz az elő találatát követően megcsókolta a Honvéd-címert, amely a zöld-fehér szurkolókból nagy felháborodást váltott ki.

„A labdarúgást eredményekben mérik, és lehet ilyen mérkőzést is játszani, ez is szép ebben a sportban, hogy mi vagyunk a jobbak, mégis az eredménykijelző nem a mi győzelmünket mutatja. A DVSC-nek három lehetősége volt, és mind a hármat értékesítette, mi pedig több helyzetet is kihagytunk. Egyáltalán nem kellemes érzés ránézni a tabellára, és látni, hogy utolsók vagyunk. Megnéztem sok mérkőzést, amit a Honvéd játszott a DVSC ellen a múltban, és ez volt az a meccs, ahol a Honvéd egyértelműen felülmúlta a Lokit, sajnos az eredmény ezt nem mutatja. Az eredmények nincsenek összhangban a játékosok teljesítményével, ezért őket sajnálom nagyon, jólesne nekik egy kis elégtétel. Szeretném hangsúlyozottan aláhúzni, hogy rendkívüliek a játékosaim, most is rászolgáltak arra, hogy ezt a mezt viseljék. Sajnálom, hogy

– tette hozzá az olasz edző.

Szavazzon!

Mi lesz Giuseppe Sannino sorsa a Budapest Honvédnál?

Ilyen védelmi hibák mellett nehéz lesz elindulnia a győzelem útján a Honvédnak:

„Izgalmas, jó mérkőzést játszottunk – kezdte Herczeg András, a DVSC mestere. – Úgy készültünk a Honvéd elleni találkozóra, mint egy rangadóra, és igazolást is nyert, hiszen

a Honvéd nagyon jól játszott, éppen ezért értékes ez a győzelem.

Az első tíz percben nagyon jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, ezt követően viszont a Honvéd átvette az irányítást, nem tudtuk megtartani a labdát, ellenfelünknek veszélyes támadásai voltak, s benyomott minket a kapunk elé, majd ki is egyenlített az első félidő végén. A második felvonás elején változtattunk, higgadtan tudtunk játszani, több támadást is vezettünk, amelyekből kettőt góllal sikerült befejezni. A Honvéd végig veszélyesen futballozott, a bedobásokból, pontrúgásból, felívelésekből helyzeteket teremtett, szóval értékes győzelmet arattunk, amiért jár a gratuláció a srácoknak."

Herczeg András kiválóan összerakta a Debrecent Forrás: dvsc.hu

A DVSC-re érdemes lesz odafigyelni a folytatásban is. A csapat már tavaly is megmutatta, hogy számolni kell vele, de idén még egységesebbnek tűnik Herczeg András csapata, amely elképesztő ütemben termeli a gólokat – a Kisvára ellen 4-szer, a ZTE és a Honvéd ellen 3-szor volt eredményes.

Meddig tarthat a mezőkövesdi csoda?

A Mezőkövesd a második félidő elején mutatott eredményes játékával simán nyert a Diósgyőr vendégeként, ez pedig az jelenti, hogy Kuttor Attila csapata hatalmas meglepetésre négy forduló után is százszázalékos. Ráadásul továbbra is jól megy a Kövesdnek a DVTK ellen, amelyet az előző idényben kétszer legyőzött, egyszer pedig döntetlent játszott vele. A Diósgyőr viszont hiába kezdte győzelemmel a szezont, azóta háromszor kikapott.

„Nem volt egy egyszerű mérkőzés,

az első félidőben kicsit tompábban is játszottunk, és ennek meglehetett volna a böjtje. Szerencsére nem lett meg, a második játékrész alapján pedig megérdemeltük a győzelmet.

Tudtam, hogy a sajtótájékoztatón szóba jön a mérkőzést megelőző téma, de azt gondolom, hogy a találkozó kapcsán fölösleges erről beszélni. Én inkább azt szeretném kiemelni, hogy gratulálok a csapatomnak, amiért a Diósgyőr otthonában így futballozott és nyert – mondta Kuttor Attila.

Kuttor Attilával menetel a Mezőkövesd Forrás: mezokovesdzsory.hu

A sikeres sorozat egyik, és talán a legfontosabb embere az a Cseri Tamás,

aki képtelen kis gólt lőni. A kiváló rugótechnikával megáldott játékos ezúttal szabadrúgásból volt eredményes, és már három gólnál jár. Nem hiába követelik már sokan a válogatottba. Egy biztos, a szlovákok elleni Eb-selejtezőn szívesen elnéznénk hasonló gólokat.

Szavazzon!

Ön szerint helye lenne a válogatottban Cseri Tamásnak?

nem tudtuk belőni, hogy vezetés birtokában forduljunk. Aztán ellenfelünk megrúgta a gólját, és aztán jött a többi is. Nagyon jó csapat a Mezőkövesd, amely kiválóan kezdett, hiszen ezzel a mai sikerével már négyből négy győzelemmel áll a bajnokságban, amihez gratulálok neki" – értékelt szomorúan Fernando Fernandez, amely hiába kezdett jól a DVTK-val, ismét nehéz helyzetből kell felállnia a csapatával.

Grozav ismét bizonyította, hogy az NB I egyik legjobbja

A Kisvárda a duplázó Gheorghe Grozav vezérletével 2-0-ra nyert a vendég Újpest ellen. A román válogatott játékos már nem először bizonyítja, hogy klasszis focista, aki – nem megbántva a kisvárdai együttest –, sokkal magasabban jegyzett csapatban is megállná a helyét. Grozav a negyedik meccsén ötödször volt eredményes a szezonban. Az M4 Sportnak sejtelmesen annyit mondott, hogy a téli szünetig egészen biztosan Kisvárdán marad.

Még az Újpest edzője, Nebojsa Vignjevics szerint is Grozav jelentette a két csapat közti különbséget.

„Nem volt egy szép mérkőzés a mai, rendkívül sok harcot láthatott a közönség. A hazai együttes a védekezéssel volt elfoglalva, és vártak a kínálkozó lehetőségre, amiből támadhatnak. Ma a különbséget

a két csapat között a két gólt szerző Grozav jelentette. Nálunk nem volt senki, aki betalált volna,

a tizenhatoson belül könnyűszerrel hatástalanítottak minket. Most már meg kell fordulnunk, és el kell induljunk előre" – árulta el a szerb mester.

Nebojsa Vignjevics nem tudta megtréfálni a Kisvárdát Fotó: Bielik István - Origo

A Kisvárda edzője, Miriuta László is megemlítette a román focistát, na meg azt is, hogy nagyon boldog a Kisvárda bajnoki kezdése miatt. A várdai együttes négy mérkőzésből hármat megnyerve a 4. helyen áll.

„Remek győzelmet arattunk, úgy gondolom, meg is érdemeltük a három pontot. Jól futballoztunk, különösen a második félidőben.

A gólokat Gheorghe Grozav szerezte ugyan, de a többieket is dicsérni kell.

Boldog vagyok, hogy ilyen jól kezdtük a bajnokságot, jó csapatunk van, jó karakterű játékosokkal, de nagyon messze még a vége" – mondta a tréner.

A MOL Fehérvár nagyon ellépett a Fraditól

A MOL Fehérvár FC kétgólos győzelmet aratott Pakson, így az éllovas piros-kék csapat százszázalékos maradt az élvonalban. És bár a Ferencváros két mérkőzéssel kevesebbet játszott, jelenleg 9 pont a különbség a bajnokság legnagyobb esélyesei között, amely hatalmas nyomást helyezhet a címvédőre a folytatásban.

Futács Márkó kiváló formában van Forrás: molfehervarfc.hu

Ráadásul Futács Márkó ismét betalált, és már öt gólnál jár, így nem lenne meglepő, hogy Marco Rossi neki is postázná a válogatott meghívót

a szlovákok elleni Eb-selejtezőre.

A MOL Fehérvár edzője, Marko Nikolics a mérkőzés értékelése mellett kitért a Ferencvárosra is.

„Gratulálok a játékosoknak a mai győzelemhez, és ahhoz, hogy

"Olyan meleg volt, hogy még a kispadon is nehéz volt ülni, el tudják képzelni, milyen lehetett a pályán játszani, ráadásul a Paks ellen mindig nehéz meccselni, ezért is értékes ez a három pont. A játékosok arcán is lehetett látni az örömöt az öltözőben. Ez a négy siker azt jelenti, hogy jól kezdtük a bajnokságot, de semmi többet, dolgozunk tovább a céljainkért, és megyünk előre meccsről meccsre. Úgy gondolom, hogy az első és a második félidőben is a gólokig nálunk volt az irányítás, utána kicsit megálltunk, amivel nem vagyok elégedett, de ez egyben azt is jelenti, hogy tudunk még ennél jobban játszani. Ahogyan látták, volt újra rotáció a kezdőcsapatban, egyre többen kerülnek jó formába, nagy a versenyhelyzet a csapaton belül. Sok sikert kívánok a Paksnak a folytatásra, jó hangulat volt ma a stadionban, a Vidi-szurkolóknak külön is köszönöm, hogy sokan elutaztak – mondta Marko Nikolics, akit a sajtótájékoztatón a Ferencváros elleni versenyfutásról kérdezték, ő azonban kitért több csapatra is. – Először is,

sok sikert a Ferencvárosnak az EL-visszavágóra, a magyar focinak is jót tenne, ha csoportkörbe jutnának.

Nekünk sajnos idén ez nem a terveink szerint alakult, de a korábbi európai szerepléseinkre büszkék vagyunk. Viszont nem szeretem, ha a bajnokságban csak a Vidiről és a Ferencvárosról szólnak a kérdések, hiszen a Mezőkövesd például négyből négy győzelemmel kezdett, a Debrecen pedig három bajnokiból hármat nyert meg – ezek is nagy dolgok. Minden csapat megérdemli a tiszteletet" – tette hozzá.

Marko Nikolics büszke lehet a csapatára Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Paks trénere, Szivics Tomiszlav sem volt elkeseredve a meccset követően, de azt elismerte, hogy van még mit csiszolni a csapaton.

„Mindkét oldalról jó mérkőzést láttam. Maximálisan odatettük magunkat egy jó csapat ellen, de amikor nekünk kellett volna gólokat rúgni, pont akkor mi kaptunk gólt. Ezt jelenti a rutin és a minőség. Gratulálok a Vidinek a győzelemhez! Az első félidőben háromszor-négyszer sikerült lekontrázni az ellenfelet, de technikai hibák miatt ezek elmentek. Szerintem a második félidőben is nekünk volt több lehetőségünk, de egy ilyen jó csapat kihasználja a hibákat.

Ellenfelünk kapusának 11 védése is volt, ez azért sokat jelent, nekünk még egy kicsi plusz hiányzik a jobb eredményekhez.

Két hónap alatt sokat javítottunk, de még sokat kell dolgoznunk. A játékosok is partnerek ehhez, jó úton járunk."

A ZTE elhagyta a nullapontosok táborát

A 17. perctől emberhátrányban játszó Kaposvár hazai pályán 4-0-ra kikapott a szintén újonc Zalaegerszegtől, így a ZTE tudott ellépni a kiesőzónából, ráadásul

2012 áprilisa után nyert újra élvonalbeli mérkőzést.

Nagy Krisztián durva talpalása, amely eldöntötte a meccset:

A vendégek egyébként nem nevezték a meccsre a nemrég szerződtetett, 26-szoros válogatott Stieber Zoltánt, aki júliusban távozott az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő DC Unitedtől, és 14 szezont töltött el légiósként.

Stieber Zoltán még nem került be a ZTE elleni keretbe, de majd szeretne visszakerülni a válogatottba Fotó: Polyák Attila - Origo

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a csapat nevében is fantasztikus szurkolást. Nagyszerű érzés volt átélni, hogy ennyien eljöttek a meccsre és végig buzdítottak minket, ez óriási erőt adott a fiúknak. Bízom benne, hogy egy hét múlva, hazai pályán is hasonló hangulatban játszhatunk majd. A mérkőzést értékelve, kicsit idegesen kezdtünk, talán annak köszönhetően, hogy az előző két bajnokin bár jól játszottunk, nem sikerült pontot szereznünk.

Folyamatosan fejlődünk, ezúttal a kiállítást jól tudtuk kihasználni, de a győzelem volt a legfontosabb,

hiszen mindenképp szerettem volna, hogy a három idegenbeli meccsből szerezzünk három pontot. Jövő héten végre hazai pályán lépünk pályára, azért dolgozunk, hogy a jövőben is sikeresek legyünk" – mondta a mérkőzést követően a ZTE edzője, Dobos Barna.

Devecseri Szilárd bombagólját mindenkinek látnia kell:

A kaposvári szakember, Disztl László szerint annak ellenére dicséret illeti a csapatot, hogy kiütéses vereséget szenvedett a Rákóczi.

„A vereség sosem jön jól, és mindig fájó. Ez egy igazi NB I-es mérkőzés volt, dicséret illeti a csapatomat, szerintem bebizonyítottuk, hogy helyünk van az élvonalban. Az első félidőben a kiállítás, a tizenegyes és a két sérülés rosszul érintett minket, de

A 4. forduló eredményei:
Kisvárda Master Good-Újpest FC 2-0
Paksi FC-MOL Fehérvár FC 0-2
Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 0-3
Kaposvári Rákóczi FC-ZTE FC 0-4
Budapest Honvéd-Debreceni VSC 2-3
Puskás Akadémia FC-Ferencvárosi TC 4-1

Az Origo sport szerint a forduló legjobb meccse a Honvéd-DVSC (2-3) találkozó volt, a fordulóban a legjobb teljesítményt pedig a Ferencváros ellen az első félidőben csereként beálló felcsúti Urblík József nyújtotta, aki két góllal járult hozzá a fordításhoz.

A 5. forduló párosítása a következő lesz:
Debreceni VSC-Kaposvári Rákóczi FC
Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC
MOL Fehérvár FC-Kisvárda Master Good
Újpest FC-Budapest Honvéd
ZTE FC- Puskás Akadémia FC
Ferencvárosi TC- Diósgyőri VTK

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista

Az edzői nyilatkozatokat a csapatok honlapjairól vettük át.

Mindent egy helyen az Eb-ről