Vágólapra másolva!
Az éllovas MOL Fehérvár FC 1-0-ra nyert a Budapest Honvéd vendégeként szombaton az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában, így Marko Nikolics csapata hibátlan maradt. Az Újpest hazai pályán nyert 3-2-re a DVSC ellen, a Puskás Akadémia 2-0-ra verte a Kaposvárt, a DVTK Feczkó Tamással azonnal győzni tudott az újonc ZTE ellen (1-0), míg a Mezőkövesd két piros lapot hozó meccsen hozta el a három pontot Kisvárdáról (1-2). 

A forduló előtt a MOL Fehérvár volt a mezőny egyetlen százszázalékos csapata, míg a kispesti együttes négy vereség után a legutóbbi fordulóban az Újpest ellen győzött először. A Honvéd - amelyhez visszatért Vadócz Krisztián – a kispadon kezdett a szombati meccsen –, de műtét miatt hiányzott Davide Lanzafame - legutóbb 2017 májusában tudta legyőzni mostani riválisát, majd egy döntetlent követően sorozatban hat tétmérkőzésen született Fehérvár-siker.

A mérkőzés első percei sem teltek unalmasan, mindkét oldalon egy-egy jó lehetőség:

előbb Hadzic indítása után Batik mentett nagyot Hodzic elől, majd Moutari lőtte a labdát 15 méterről Negóba. A 12. percben Ben-Hatira távoli bombáját védte Kovácsik szépen, majd Pertjak lövése nem okozott gondot a másik oldalon Tujvelnek.

A 15. percben büntetőt reklamáltak a székesfehérváriak, de

Huszti lövése Nagy Gergő leszorított karján pattant meg, így Kassai Viktor úgy döntött, nem történt szabálytalanság.

A kispesti Ivan Lovric (b) és a székesfehérvári Armin Hodzic a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Budapest Honvéd - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. szeptember 14-én Forrás: MTI/Czagány Balázs

Huszti következő lövése már nem akadt meg egyik védőben sem, de a rutinos játékos próbálkozását szépen védte Tujvel a bal alsó előtt. A folytatásra sem lehetett panasz, akadtak mindkét oldalon lehetőségek. A 22. percben Nagy beadása után Lovric rosszul találta el a labdát az ötösön, ha meg éppen sikerült kapura lőni, akkor a kapusok védtek kiválóan.

A 32. percben Pertjak lőtt 22 méterről nem sokkal a léc fölé, majd

a másik oldalon előbb Bánó-Szabó nagy helyzete után védett nagyot Kovácsik,

a kipattanó után pedig Moutari lőhetett volna 5 méterről, de a bevetődő Juhász éppen rárúgta a labdát. Helyzetek tehát voltak az első félidőben, gól azonban nem esett.

A második játékrészt mindkét csapat idegesen kezdte, így kapkodó volt a játék, nem alakultak ki egyik oldalon sem jó lehetőségek a gólszerzésre, egyedül Ben-Hatira beadását érdemes megemlíteni, amelyről épphogy lemaradt Banó-Szabó.

A kispesti Amadou Moutari (b) és a székesfehérvári Visar Musliu a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Budapest Honvéd - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. szeptember 14-én. MTI/Czagány Balázs Forrás: MTI/Czagány Balázs

A hazai csapat szurkolóinak mégis volt okuk az örömre, mivel csereként beállt a visszatérő Vadócz Krisztián.

Nem sokkal később Petrjak lőtt ballal az ötös bal sarka elől kapura, de Tujvel ezt is nagy bravúrral hárította. A helyzet meghozta a Fehérvár kedvét, de a 65. percben Nego passza után Hodzic öt méterről kapu fölé lőtt.

A folytatásban kiegyenlített játékot láthatott a közönség, és sokáig úgy tűnt, hogy ma nem fog gól esni. A 82. percben azonban

Milanov beadására kiválóan érkezett Hodzic, és bár Tujvel még beleért a labdába, a támadó 8 méterről a kapuba lőtt.

A Honvéd a hátralévő időben mindent megtett az egyenlítésért

- Batik a 92. percben közvetlen közelről a kapufát találta el, majd Kovácsik védte a fejesét -,

ám végül nem sikerült, így a kispesti csapat már az ötödik vereségét szenvedte el a bajnokságban, míg a Fehérvár továbbra is hibátlan.

17Sárga lapIvan Lovric
36Sárga lapArmin Hodzic
47Sárga lapAnel Hadzic
68Sárga lapÁkos Elek
82GólArmin Hodzic
84Sárga lapBence Batik
Összeállítások
3-5-2
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Balhés-meccsen újabb mezőkövesdi siker

A Mezőkövesd 2-1-re nyert a Kisvárda vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában. Kuttor Attila együttese ezzel idegenben továbbra is százszázalékos, idénybeli ötödik győzelmével pedig hárompontos hátránnyal továbbra is második a listavezető MOL Fehérvár mögött.

Ugyan az első negyvenöt percre nem lehetett azt mondani, hogy eseménytelen lett volna - a Mezőkövesd egy szép szögletvariációból viszonylag korán vezetést szerzett -, a legérdekesebb pillanatok mégis a lefújást követően alakultak ki.

A futballisták a játékoskijáróban kakaskodtak egymással, a biztonsági emberek is odarohantak, az eset miatt a játékvezető pedig mindkét oldalon kiosztott egy-egy sárga-, illetve piros lapot.

A fordulást követően néhány perccel a csereként pályára lépő Tischler egyenlített, de nem sokkal később a vendégeknél Zizivadze duplázott. A georgiai támadó közel állt a mesterhármashoz, de a félidő derekán hiába lépett ki ziccerben, Felipe hatalmas bravúrral meccsben tartotta a hazaiakat. A 74. percben Tischler kis híján másodszor is egyenlített, fejese azonban a lécen csattant.

A hajrában a hazaiak nagy erőket mozgósítottak a pontmentés érdekében, de a Mezőkövesd kivédekezte az utolsó perceket.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (0-1)
Kisvárda, 2520 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Tischler (48.), illetve Zizivadze (12., 63.)
piros lap: Cukalasz (45+2.), illetve Karnyicki (45+2.)
sárga lap: Grozav (45+2.), Lucas (83.), Tischler (88.), illetve Cseri (45+2.), Karnyicki (37.), Takács T. (92.)

Kisvárda Master Good: Felipe - Melnyik (Hej, 84.), Kravcsenko, Ene, Protics - Cukalasz, Lucas - Sassá (Tischler, a félidőben), Karaszjuk (Bumba, 71.) Kovácsréti - Grozav

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Eperjesi, Pillár, Neszterov, Silye (Vadnai, 54.) - Cseri (Takács T., 88.), Berecz, Karnyicki, Vajda S. - Zizivadze, Nagy D. (Bertus, a szünetben)

Feczesin volt az Újpest nyerőembere a Debrecen ellen

Az Újpest FC 3-2-re legyőzte a Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, hatodik fordulójában, az Illovszky-stadionban. A fővárosiak legutóbb április elején nyertek bajnoki meccset házigazdaként, azóta három döntetlen és három vereség volt a mérlegük.

Az Újpest kezdett jobban, a 23. percben a nigériai Haruna Garba góljával mégis a vendégek szereztek vezetést, és előnyüket megtartották a szünetig.

A második félidőben eleinte mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek, majd a csereként beállt Koszta Márk egyenlített. A hajrában egy gyors gólváltás után úgy tűnt, döntetlen lesz a végeredmény, ám a hosszabbítás perceiben Kosztát buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Feczesin Róbert értékesítette, így végül a pontosabban támadó újpestiek győztek.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Újpest FC-Debreceni VSC 3-2 (0-1)
Illovszky Rudolf Stadion, 2548 néző v.: Erdős
gólszerzők: Koszta (74.), Feczesin (86., 93. - a másodikat tizenegyesből), illetve Garba (23.), Adenji (85.)
sárga lap: Feczesin (56.), Bjarnason (67.), Ristevski (77.), Heris (80.), illetve Garba (50.)

Újpest: Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Sankovic, Onovo (Koszta, 69.) - Simon K. (Bjarnason, 59.), Rácz (Perosevic, 59.), Nwobodo - Feczesin

Debrecen: Nagy S. - Kusnyír, Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. - Haris - Varga K., Tőzsér, Trujic (Csősz, 70.) - Szécsi, Garba (Adenji, 61.)

Feczkó Tamás győzelemmel debütált a DVTK kispadján

A Diósgyőr hazai közönség előtt 1-0-ra legyőzte az újonc és a mérkőzést kettős emberhátrányban befejező Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában szombaton. A miskolciak kispadján így nyertes meccsen mutatkozott be Feczkó Tamás vezetőedző, aki Fernando Fernandezt váltotta.

Alapvetően kiegyenlített, de nem túl látványos küzdelmet hozott az első félidő, melynek hajrájában a DVTK fokozta a nyomást, és ennek eredményeként meg is szerezte a vezetést.

A szünetig és a fordulás után igyekezett az egyenlítés érdekében változtatni a ZTE, amely azonban Devecseri Szilárd kiállítása után már nemcsak gól-, hanem emberhátrányban is volt.

A négy mérkőzés óta nyeretlen hazaiak elsősorban az eredmény megtartására törekedtek, míg a vendégeknél nem volt meg a recept arra, hogy kevesebb mezőnyjátékossal hogyan egyenlítsenek. Az utolsó percekre ráadásul csak kilenc zalai futballista maradt a gyepen, így végül maradt az egygólos diósgyőri siker.

A DVTK sorozatban négy elveszített bajnoki mérkőzés után győzött ismét, míg a ZTE augusztus 17. után kapott kis újra az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Diósgyőri VTK-Zalaegerszegi TE 1-0 (1-0)
Diósgyőr, 2961 néző, v: Iványi
gólszerző: Brkovic (38.)
kiállítva: Devecseri (66.), Kocsis (88.)
sárga lap: Iszlai (13.), Bacsa (90.), illetve Devecseri (17., 66.), Kocsis (36., 88.), Bobál D. (92.)

DVTK: Danilovic - Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Iszlai - Korbély (Bacsa, 82.), Hasani, Prosser (Sesztakov, 79.) - Rui Pedro (Szabó B., 75.)

ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás K. - Kocsis, Mitrovic (Bobál G., a szünetben), Bedi - Barczi (Hudák, 69.), Radó, Stieber (Bobál D., 67.)

Felcsúti vereségével sereghajtó maradt a Kaposvár

A Kaposvári Rákóczi 2-0-ra kikapott szombaton a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában, így sereghajtó maradt.

A mérkőzés elején valamelyest a Kaposvár volt aktívabb, komoly lehetőség azonban egyik kapu előtt sem alakult ki. Idővel a felcsútiak kerültek meddő mezőnyfölénybe, de nem tudták átjátszani a vendégek védelmét, így az első bravúrra közel fél órát kellett várni, akkor a kaposvári hálóőr egy megpattanó labdát hárított.

A folytatás nagy vendég helyzettel, majd rögtön utána válaszként Vanecek duplájával kezdődött.

Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsolat az újonc, azonban nem sikerült szépítenie, az idő múlásával pedig alább hagyott a lendülete, így a hazaiak könnyedén őrizték meg előnyüket.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (0-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 1022 néző, v.: Farkas
gólszerző: Vanacek (47., 49.)
sárga lap: Szolnoki (6.), illetve Vachtler (45.), Fodor (73.), Nagy T. (89.)

Puskás Akadémia FC: Hegedüs L. - Szolnoki (Spandler, a szünetben), Meissner, Hadzsijev, Nagy Zs. - Urblík, Van Nieff - Sós, Knezevic (Vlasko, 82.), Gyurcsó (Kiss T., 74.) - Vanecek

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics - Vachtler, Hegedűs D., Nagy T., Fodor M. - Szakály A., Nagy J. (Nagy K., 55.) - Nagy R. (Poplatnik, 51.), Beliczky, Csiki (Borbély, 79.) - Ádám

Az OTP Bank Liga 6. forduló
szombat:
Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC 0-1 (0-0)
Újpest FC-Debreceni VSC 3-2 (0-1)
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (0-1)
Diósgyőri VTK-ZTE FC 1-0 (1-0)
Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (0-0)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista

Mindent egy helyen az Eb-ről