Klopp után most Guardiola lett dühös a Premier League-re

775438642 fbl Horizontal
Manchester City's Spanish assistant coach Rodolfo Borrell (R) talks with Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (L) on the touchline during the English Premier League football match between Manchester City and Leicester City at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on December 21, 2019. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Pep Guardiola, a Manchester City edzője gúnyos levélben köszönte meg az Angol Labdarúgó-szövetségnek, hogy az erőltetett ünnepi menetrenddel tönkretették játékosai karácsonyát.

A bajnoki címvédő manchesteri csapat december 27-én a Wolverhamptonhoz látogat, majd december 29-én, 46 órával később a Sheffield United csapatát fogadja. Ezt követően január 1-én az Everton ellen lép pályára Guardiola csapata, majd három nappal később jön a Port Vale elleni FA-kupa párharc, végül január 7-én jön a Manchester United elleni meccs a Ligakupa elődöntőjében.

Pep Guardiola úgy érzi, kifacsarják a játékosait Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A katalán mester érthetően nem elégedett az ünnepi menetrenddel, ami teljesen kifacsarja a játékosait, akik így a karácsonyt sem tölthetik a családjaikkal.

„December 24-én is edzünk, majd 25-én pihenőnap, karácsony második napján újra edzés, utána pedig már meccsnap.

Írtam egy levelet a Premier League-nek, köszönetet mondtam a meccsekért. Majd a Wolverhampton elleni mérkőzés után elfogyasztjuk az ünnepi vacsorát, aztán már készülhetünk a Sheffield United ellen" – mondta katalán mester a Leicester City elleni találkozó után.

Van igazság abban, amit Guardiola mond, azonban Angliában óriási hagyománya van az ünnepi mérkőzéseknek, így amikor a katalán mester elvállalta a City irányítását, akkor tisztában kellett lennie azzal, hogy mire vállalkozik. Csakúgy mint a játékosoknak, akik Angliába mentek futballozni.

Nem Guardiola az első, aki kritizálja a Premier League karácsonyi erőltetett menetrendjét. Az Arsenal 22 évig irányító Arséne Wenger éveken keresztül kampányolt a karácsonyi szünetért. Legutóbb pedig Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere kritizált a szövetséget, amiért csapatának 41 nap alatt 13 meccset kell játszania.

Embertelen sorozat: 41 nap alatt 13 meccset játszik a BL-címvédő Liverpool

Embertelen sorozat előtt áll a Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool FC, amely november 23. és január 2. között 13 meccset fog játszani. Jürgen Klopp csapata ez idő alatt pályára lép a Premier League-ben, a BL-ben, az angol Ligakupában és a katari klubvilágbajnokságon. Az utóbbi sorozatot ráadásul csak úgy tudja vállalni, hogy két csapatot fog indítani két különböző, de egy időpontban esedékes kupakiírásban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!