Már tíz csapat helye biztos a Bajnokok Ligája következő szezonjában

Gulácsi Péter
RB goalwart, goalhuter, goalkeeper, Péter Gulácsi, Peter Gulacsi, whole figure, whole body, body, gesture, gesture, individual action, sport: football: 1. Bundesliga: season 19/20: 01.06.2020 29. matchday: 1.FC Cologne, COLOGNE - RB Leipzig | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Ahogy szépen lassan a legtöbb európai labdarúgó-bajnokság folytatódik és közeledik a végéhez, úgy válik egyre tisztábbá, mely csapatokat láthatjuk a Bajnokok Ligája 2020-21-es kiírásában. Mutatjuk, melyik tíz csapat jutott be eddig a legrangosabb európai sorozatba.

Először a két francia hely kelt el a főtáblán, miután a Ligue 1 és a helyi szövetség úgy döntöttek, hogy nem lesz folytatása a 2019-20-as szezonnak a koronavírus-járvány után sem. A Paris Saint-Germain és a Marseille így járt sikerrel a kvalifikációt illetően. Szintén így jutott helyhez a 32-es csoportkörben a belga Club Brügge is, amely így sorozatban harmadszor került be a legjobbak közé.

Az RB Leipzig is bejutott a Bajnokok Ligájába Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Sebastian El Saqqa

A Bayern München a három hónapos szünet után fantasztikus formában tért vissza, nem volt kérdés, hogy Hansi Flick csapata nyeri a Bundesligát. A bajorok mögött a Borussia Dortmund végzett a második helyen, míg a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig lett a bronzérmes. A negyedik, BL-indulást érő pozícióért nagy harc volt a Borussia Mönchengladbach és a Bayer Leverkusen között, amiből előbbi került ki győztesen.

Az elmúlt évtizedben szintén régi visszatérőnek számító Sahtar Donyeck június 20-án biztosította be ukrán bajnoki címét.

A Liverpool harminc év után úgy szerezte meg újabb elsőségét az angol bajnokságban, hogy nem is kellett a pályán lennie hozzá. Jürgen Klopp együttese közvetlen riválisa, a Manchester City csütörtöki vereségének köszönhetően tett szert behozhatatlan előnyre a Premier League-ben, véget vetve egy örökkévalóságnak tűnő várakozásának.

Legutóbb pedig az Espanyol elleni 1-0-s győzelmével a spanyol bajnokság első helyén immáron két pont előnnyel álló Real Madrid biztosította be kötelezőnek mondható BL-indulását a 2020-21-es szezonra.