A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Németh Krisztián, a magyar válogatott támadója február végén igazolt a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahelyi AC, azaz a DAC csapatába. A klub közösségi médiaoldalán adottt interjúban beszélt pályafutásáról, és régi-új edzőjéről, Bernd Storckról is.

A 37-szeres válogatott támadó az észak-amerikai profi ligában szereplő Sporting Kansas Cityt hagyta el a csallóközi klub kedvéért. A karrierjére visszatekintve elmondta, hogy Győrben a fiatalon a felnőtt csapatba kerülő Fehér Miklós, míg az MTK-ban a klublegenda, Illés Béla volt a példaképe. A korai sikerek után ugyancsak korán jött a Liverpool ajánlata, amire nem lehetett nemet mondani.

"Egy akkora klubban olyan fiatalon, azért voltak nehézségeim, és mai fejjel már néhány dolgot már másképp csinálnék. Ha az egész pályafutásomat nézem és rövid választ akarok adni,

annak ellenére, hogy tudom, hogy nem hoztam ki a legjobbat magamból, mert több volt bennem, de úgy gondolom, hogy nem kell szégyenkeznem a pályafutásommal kapcsolatban" – idézi Németh Krisztián szavait a Nemzeti Sport Online-on megjelent összefoglaló.

A klub nem csak új játékosokat igazolt az év elején, hanem új vezetőedzőt is, aki nem más lett, mint Bernd Storck, akinek a vezetése alatt Németh többször is pályára léphetett a válogatottban, így a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon is. A német szakember érkezéséről így nyilatkozott Németh Krisztián:

"Örülök neki, mert ő hoz magával egy olyan profizmust, ami a DAC-ot a következő szintre emeli majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!