A Chelsea a Manchester United legyőzésével bejutott az FA-kupa döntőjébe

chelsea
Chelsea's French striker Olivier Giroud (C) celebrates scoring the opening goal during the English FA Cup semi-final football match between Manchester United and Chelsea at Wembley Stadium in London, on July 19, 2020. (Photo by Alastair Grant / POOL / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Az angol FA-kupa vasárnapi elődöntőjében a Chelsea a Manchester Uniteddel találkozott, és magabiztos, 3-1-es győzelemmel bejutott a sorozat fináléjába, ahol a városi rivális Arsenal lesz az ellenfele.

A bajnokságban a BL-helyekért harcoló két csapat menedzsere, Frank Lampard és Ole Gunnar Solskjaer is pihenőt adott néhány kulcsjátékosának:

a londoniaknál Pulisic és Kepa, a manchesterieknél Pogba, Martial és Greenwood is a padon kezdett.

A Chelsea kezdte jobban a találkozót, igaz, az MU érezhetően kontrajátékra rendezkedett be és tudatosan adta át a területet. James távoli lövését és Marcos Alonso közeli fejesét jegyezhettük fel az első félidőből - legalábbis ami a futballt illeti. Több kemény belépő és szerencsétlen párharc után kellett ugyanis ápolni játékosokat.

Legrosszabbul a játékrész végén Eric Bailly járt, aki először Zoumával, majd saját csapattársával, Harry Maguire-rel fejelt össze, hordágyon kellett levinni.

Amikor azonban már mindenki a szünetet jelentő sípszót várta, az első félidő 56. (!) percében Giroud megszerezte a vezetést a Chelsea-nek.

A pihenő után aztán szinte azonnal megduplázta előnyét Lampard alakulata, Mount szerzett labdát az ellenfél térfelén, a fiatal játékos nem túl életerős lövését pedig

De Gea nemes egyszerűséggel bevédte.

A találat a 47. percben esett, papíron tehát korábban, mint az első gól... A harmadikra a 74. percig kellett várni, ekkor

a menteni igyekvő Maguire a saját kapujába segítette Marcos Alonso centerezését.

A hajrában a csereként pályára lépő Hudson-Odoi még összehozott egy 11-est a Unitednek, amelyet Bruno Fernandes értékesített.

Az eredmény azonban már nem változott, így

3-1-es győzelmével a Chelsea jutott be az FA-kupa döntőjébe, ahol az Arsenal lesz az ellenfele.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!