Vágólapra másolva!
A Fehérvár FC továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójából, miután csütörtökön házigazdaként az 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 4-2-re legyőzte az ír Bohemian FC-t. A találkozót követően a két edző értékelte a látottakat. 

A MOL Fehérvár vezetőedzője, Márton Gábor szerint a legfontosabb most a továbbjutás.

„A legnagyobb célunkat, a továbbjutást megvalósítottuk. Nem volt könnyű összecsapás.

10-15 perc alatt eldönthettük volna a találkozót, de mindent kihagytunk, és ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellenfél az első helyzetét értékesítette.

Idegőrlő volt a mérkőzés. Kihagytuk a lehetőségeinket,

amelyeket megint nagy számban dolgoztunk ki, azért kerültünk ilyen helyzetbe. Lépünk előre, mert sok helyzetet dolgozunk ki. Hiába gyakoroljuk, sajnos a meccsen kimaradnak. Rá fognak érezni erre is a játékosok, és akkor simábbak lesznek a meccsek" – mondta a Fehérvár trénere, aki hozzátette, nem volt számára meglepetés a Bohamians játéka, erre számítottak.

Márton Gábor örül a továbbjutásnak Forrás: molfehervarfc.hu

„A tizenegyesek előtt arra gondoltam, hogy ha igazságos a foci, akkor mi jutunk tovább. Ez a párbaj sem kezdődött jól számunkra, de bíztam a játékosokban. Éreztem, hogy az ellenfél sem fog minden büntetőből gólt szerezni" – tette hozzá Márton Gábor,

aki szerint sok új játékos érkezett, különböző fizikális állapotban, amely nem könnyíti meg a helyzetüket, ahogy a sérülések sem.

Úgy gondolja, hogy jönni fognak az eredmények, amely majd lökést ad a csapatnak.

Keith Long, a Bohemians vezetőedzője szerint megérdemelték volna a továbbjutást.

„Nagyon csalódott vagyok most,

de sokat tettünk érte. Bátrak voltunk, oroszlánként küzdöttünk. Nagyon rossz érzés most, hogy tizenegyesek után maradtunk alul. Biztos vagyok benne, hogy ettől a meccstől is többé válunk, tanulunk belőle, és jövőre még erősebben térünk vissza a nemzetközi kupaporondra" – árulta el a Bohemians edzője, aki hozzátette, hogy

a csapatuk csak 18 óra körül tud összejönni edzeni heti négyszer-ötször, ennek ellenére felvették a kesztyűt a Vidivel,

amely 250 hellyel van előrébb az UEFA-rangsorban.

Long nagyon csalódott volt a mérkőzés után Forrás: Origo

„Az első 15-20 percben idegesen játszottunk, de ez nem is csoda. Sajnos nem bírtuk ki a félidőt kapott gól nélkül, megítéltek ellenünk egy büntetőt. A félidőben át tudtunk mindent beszélni, a második félidőben a cserék is sokat segítettek.

Csak ismételni tudom magam, mindent megtettünk, nagyon csalódott vagyok"

– zárta a szavait Keith Long.