A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bombagólokkal nyert a Mezőkövesd Pakson - videó

Mezőkövesd
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának szombati mérkőzésén az előző szezonban negyedik Mezőkövesd a Paks otthonába látogatott.

A vendégek már az első félidőben nagy lépést tettek a három pont megszerzéséért, a 17. percben egy szöglet után Lakveheliani készített le fejjel a második hullámban érkező

Berecz Zsombor elé, aki 18 méterről kapásból a a tehetetlen Holczer mellett a kapuba lőtt.

A második mezőkövesdi gól viszont még ennél is nagyobbra sikerült, a válogatott meghívót kapó

Cseri Tamás igazolta, miért van ott Marco Rossi keretében, a középpályás a jobb oldalvonal közeléből indulva egy csellel becsapta emberét, majd jó 22 méterről elemi erővel lőtte ki a hosszú felső sarkot.

A második félidőben is jobban játszott Kuttor Attila együttese, a mindent eldöntő harmadik találatot azonban nem tudta megszerezni,

Böde Dániel pedig egy szép fejessel a 65. percben visszahozta a paksi reményeket.

A gól után felbátorodtak a hazaiak, áttevődött a játék a mezőkövesdi térfélre, ám vagy a védelem, vagy a vendégek kapusa, Szappanos Péter állta útját az egyenlítésnek. A 78. percben aztán már ők is tehetetlenek voltak, Lenzsér Bence fejese azonban kifelé pattant a kapufáról.

A négyperces hosszabbításban aztán Balogh Balázs szerezhetett volna gólt Bodnár szöglete után, azonban hiába fejelhetett viszonylag tisztán a hazaiak középpályása, fölé ment a kísérlet.

A Mezőkövesd így 2-1-re nyert, és megszerezte első győzelmét a bajnokságban,

a Paks viszont három fordulót követően csupán egy ponttal áll a tabellán.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (0-2)
Paks, 1398 néző, v: Káprály
gólszerzők: Böde (65.), illetve Berecz (17.), Cseri (36.)
sárga lap: Szabó J. (47.), illetve Eperjesi (28.)
Paks: Holczer - Osváth, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. (Kulcsár D., 75.) - Windecker (Hahn, 56.) - Bognár, Böde, Bertus, Balogh B. - Ádám (Nagy R., 56.)
Mezőkövesd: Szappanos - Eperjesi, Neszterov, Katanec, Lakveheliani - Karnyickij - Cseri (Jurina, 81.), Szeles (Guzmics, 64.), Berecz, Besirovic - Szerderov (Vajda, 60.)

Borítókép: https://mezokovesdzsory.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!