A La Liga is beleszólt Lionel Messi átigazolási ügyébe

fbl TOPSHOTS Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) reacts after Bayern Munich's second goal during the UEFA Champions League quarter-final football match between Barcelona and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon on August 14, 2020. (Photo by Manu Fernandez / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi labdarúgó átigazolási piac legnagyobb kérdése jelenleg az, hogy a hatszoros aranylabdás Lionel Messi hol folytatja a pályafutását, miután kijelentette, hogy távozni akar a Barcelonától.

A 33 éves klasszis állítása szerint a szerződésében rögzített záradék miatt egyoldalúan dönthet úgy, hogy elhagyja a Barcelonát anélkül, hogy élő szerződése (2021 nyarán jár le) ellenére ez pénzbe kerülne új csapatának.

Csakhogy a katalán egyesület jogászai szerint az erre a lehetőségre vonatkozó határidő még júniusban lejárt, így nem élhet a világbajnoki ezüstérmes focista ezzel az opcióval. Az ügy kapcsán ellentmondásos információk láttak napvilágot, ezért vasárnap a La Liga is megjelent egy hivatalos közleménnyel.

A liga szerint az argentin sztárnak élő szerződése van a Barcelonával és ebből

csak az abban az esetben léphet ki, ha az iránta érdeklődő együttes kifizeti a megállapodásában foglalt kivásárlási árát, amely 700 millió euró.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!