Megvan, mikor indul a Serie A következő idénye

Cristiano Ronaldo Zlatan Ibrahimovic
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo and AC Milan's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic stand next to one another during the Italian Serie A football match AC Milan vs Juventus played behind closed doors on July 7, 2020 at the San Siro stadium in Milan, as the country eases its lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Szeptember 19-én kezdődik a küzdelem a Serie A 2020/21-es idényében az Olasz Labdarúgó Szövetség hétfői közlése szerint.

Az előző szezonban a tavaszi idény márciustól júniusig a koronavírus-járvány miatt szünetelt, majd végül újraindult, és augusztus másodikán ért véget. A bajnoki címet a Juventus szerezte meg, amivel sorozatban kilencedszer lett aranyérmes a Serie A-ban, története során pedig 36. alkalommal.

A liga csapatai közül az egyik meghatározónak számító Internazionale számára azonban csak a közelmúltban, augusztus 21-én ért véget az előző idény, mivel bejutott az Európa-liga döntőjébe, ahol aztán 3-2-re alulmaradt a Sevillával szemben.

Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic jövőre is a Serie A-ban fog csatározni Forrás: AFP/Miguel Medina

Az öt legjobb európai bajnokság küzdelmei közül így az olasz rajtol a legkésőbb: a francia pontvadászat már el is kezdődött - igaz ezek közül egyedüliként a Ligue 1-ben a tavaszi leállás után nem volt újrakezdés -, míg az angol Premier League és a spanyol La Liga szeptember 12-én, a német Bundesliga pedig 18-án indul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!