Vágólapra másolva!
Az NB I esti programjának egyik mérkőzésén a Puskás Akadémia FC az Újpest FC-t fogadta. A hazaiak az első bajnokijukat játszották le a 2020/2021-es szezonban, a koronavírus okozta problémák miatt. A vendégek az első két körben egy győzelmet értek el a Paksi FC ellen és egy döntetlent a Szusza Ferenc Stadionban a Budafok ellenében.

Kicsivel több, mint tíz percet kellett várni a mérkőzés első góljára, amelyet egy hazai akció végén a mindössze 18 éves Komáromi lőtt, aki NB I-es meccsen életében először kezdőként gyönyörűen tekerte be a labdát Pajovic kezei mellett a hálóba.

Néhány perccel később meg is duplázhatta volna az előnyét a PAFC. Ekkor az újpesti kapus gyakorlatilag odapasszolta a labdát a 19 éves Kissnek, aki majdnem megszerezte a második gólt, de Pajovic végül védeni tudott, így javította a hibáját.

A folytatásban mindkét oldalon voltak lehetőségek, azonban a következő fontos esemény nem egy gól volt, hanem egy piros lap. A 40. percben egy ütközést követően a földön maradt a PAFC és az Újpest játékosa is, ráadásul a játékvezető

a vendégek 10-es számú focistájának, Stieber Zoltánnak felmutatta a piros lapot.

A lassításból kiderült, hogy a válogatott labdarúgó fekve még megrúgta ellenfelét, ezért járt a kiállítás.

A tíz emberre fogyott Újpest okozta a félidő végén a meglepetést, a 44. percben Mitrovic adott ragyogó labdát a jobb oldalon kirobbanó Obinnának, aki jól passzolt a kapu elé középre Simonnak.

A válogatottba újra meghívott focista pedig nem hibázott, a harmadik fordulóban megszerezte a negyedik gólját is, ezzel pedig vezeti az OTP Bank Liga góllövőlistáját.

A félidőben már nem volt több gól, így 1-1-gyel mentek el a csapatok a szünetre.

A második 45 perc rögtön egy hatalmas PAFC találattal kezdődött,

a csapatkapitány Szolnoki jó 25 méterről lőtt óriási gólt Pajovicnak, ezzel megint a Puskásnál volt az előny.

A vezetést követően sem álltak meg a hazaiak, emberelőnyben próbálták a harmadik góljukat is megszerezni, míg a vendégek az előttük adódó lehetőségekből akartak egyenlíteni.

A mérkőzés utolsó tíz percében egy PAFC támadás után Nagy Zsoltot Vincent felborította a tizenhatoson belül, ami miatt a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott.

Plsek magabiztosan értékesítette a büntetőt, 3-1-re módosítva az állást.

Ekkor úgy tűnt, hogy minden fontos kérdés eldőlt, azonban az újpestiek ezt nem így gondolták. A lila-fehérek fiatal hátvédje, Máté Zsolt fejelt Auerbach kapujába a 86. percben, ezzel 3-2-re zárkóztatva a fővárosi együttest.

Az újpestiek ezután az utolsó percekben keményen hajtottak és támadtak az egyenlítésért tíz emberrel is,

de egy kontra után Burekovic megkapta a második sárga lapját, így kilenc emberre fogyatkozott az Újpest és végül kikapott Felcsúton.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!