Már most eurómilliókról álmodozik a Fradi BL-ellenfele

Az elmúlt 25 éves legfontosabb meccsét játssza a Fradi a BL-selejtezőben
Vágólapra másolva!
Kedden kora délelőtt a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről különgéppel indult el a norvégiai Moldéba a Ferencváros labdarúgócsapata. Szergej Rebrov együttese szerdán 21.00-kor játszik a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában az FK Molde ellen. Ez lesz a két mérkőzésből álló párharc első felvonása.

Kezdjük az időjárással: ebben a tekintetben nem lesz könnyű dolga a magyar csapat játékosainak. A tipikus norvég ősz és az óceán közelsége miatt a keddi és szerdai napon szinte egész nap szakadni fog az eső Moldéban.

Szerdán a meccs előtti időszakban még szél is társul mindehhez, a 9-10 fokos maximumok pedig nem mondhatóak éppen kellemesnek.

Ezek azonban egy profi csapatot sem zavarhatnak meg, ráadásul a Fradi hasonló körülmények között játszott és nyert pár héttel ezelőtt Glasgow-ban a Celtic elleni BL-selejtezőn.

- mondta Somália a Fradi.hu oldalon. "Elvégeztük a lehető legjobb felkészülést, pontosan tudjuk, mire készülünk a Molde ellen – folytatta a játékos. -

Ami a norvég sajtót illeti, a helyi internetes lapok kiadásában egyelőre csak keveset foglalkoznak a szerdai mérkőzéssel. Az Aftenposten című újság internetes oldalán arról írnak, hogy a Molde játékosa, Eirik Ulland Andersen korábban együtt játszott a Strømsgodset csapatában a Fradi egyik legveszélyesebb játékosával, Tokmac Nguennel.

A Molde taktikai felkészítése elsősorban Tokmac és Boli kikapcsolására épül majd. Franck Boli 2017-2019 között a norvég Stabæk játékosa volt.

Egy másik újság is elemzést közöl a szerdai meccsről. A cikkben arról van szó, hogy a Moldénak óriási segítséget jelentene az az összeg, amely a Bajnokok Ligája főtáblás szerepléséért járna. Felidézik azt is, hogy az Európa-liga csoportkörébe jutással a Molde már most lenyűgöző helyzetben van, de ez nem jelenti azt, hogy ezzel elégedettek lennének.

A ferencvárosi Myrto Uzuni (k) gólöröme a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb mérkőzésen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ők mindenképpen a Bajnokok Ligájába vágynak. Romsdal régióban (itt található Molde városa) még mindig az 1999-2000-es szezonról beszélnek, amikor a Molde - története során először - a BL főtábláján szerepelhetett.

Úgy vélik, hogy a Moldénak már lehetősége van arra is, hogy a pénzügyileg sokkal nagyobb lehetőségekkel rendelkező klubokkal versenyezzenek.

Sajnálkoznak azon, hogy a koronavírus-járvány miatti helyzetben a Fradi elleni meccset is zárt kapuk mögött kell megrendezzék. Megemlítik, hogy a BL-, vagy az El-főtáblás meccseken sem lehetnek majd nézők, amibe a helyi szurkolók alig tudnak belenyugodni.

A Fradi a tervek szerint kedden este tart majd edzést a Molde stadionjában. A mérkőzés szerdán este 21 órakor kezdődik. Az Origo Sport természetesen élőben közvetít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!