Nyert a MOL Fehérvár a Puskás Akadémia ellen - videó

Székesfehérvár, 2020. szeptember 12. Alexandru Mihail Baluta, a Puskás Akadémia játékosa (b) és a székesfehérvári Lyes Hafid Houri a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott mérkőzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2020. szeptember 12-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az NB I negyedik fordulójának szombat esti mérkőzésén két, a bajnokságban veretlen együttes csapott össze. A MOL Fehérvár egy győzelme mellett két döntetlennel látta vendégül az egyetlen hibátlan mérlegű csapatot a bajnokságban, a Puskás Akadémiát. A mérkőzés 3-1-es hazai győzelemmel ért véget a 90 percet követően.

A vendégek korábban a Budapest Honvéd elleni meccsüket halasztották el az együttesnél megjelent koronavírus-fertőzések miatt. A PAFC úgy játszott le ezek után két bajnokit, hogy alaposan felforgatta a kezdőjét a betegség, ennek ellenére mind az Újpestet, mind a Kisvárdát megverte, így hat pontot gyűjtött két találkozó alatt.

A forduló rangadójának minősült a mérkőzés a felek által a tabellán elfoglalt helyezések alapján, mert a hazaiak a harmadik, míg a vendégek a második helyről vágtak neki a 90 percnek.

Az első félidő első felében a küzdelem dominált a csapatok között, nagyjából kiegyenlített labdabirtoklással, és mindkét oldalon veszélyesebb lehetőségekkel. A jeget a 28. perc végén a hazai együttes törte meg, miután

egy kiválóan felépített egész pályás akció végén, amely közben igazán technikás megoldásokat is láthattunk, Nikolics lőtte be a labdát az üres kapuba.

Ezzel egyébként a 32 éves fehérvári támadó az NB I góllövőlistáján feljött az első helyre holtversenyben négy góllal Simon és Tokmac mellé. A szünetig több találat már nem esett, így 1-0-ás hazai vezetéssel pihenhettek egyet az együttesek.

A második félidő 12. percében a Puskás ígéretes helyről lőhetett szabadrúgást, amely mögé a csereként beállt Knezevic állt.

A horvát játékos szépen tekerte el a sorfal mellett a labdát és Kovácsik ugyan még bele tudott érni a lövésbe, de már nem tudta a góltól megmenteni a csapatát, így egyenlített a PAFC az 57. percben.

Az egyenlítő találat jót tett a meccsnek, felpörögtek az események és előbb a vendégek, majd a hazaiak is veszélyes támadásokat építettek fel.

A szoros küzdelemből a hazaiak jöttek ki jobban a meccs végén, amikor a 86. percben egy óriási Tóth védés után a kapusról kijött labdát

Petrjak lőtte be közvetlen közelről a hálóba, 2-1-re módosítva az eredményt.

Itt még nem volt vége a találkozónak, a 91. percben jött a ráadás fehérvári részről,

Zivzivadze révén meglőtte a hazai csapat a harmadik gólját is a mérkőzésen.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ezután a lefújásig már nem változott az állás, így a Puskás Akadémia elveszítette a hibátlan mérlegét, mert két győzelme mellett van már egy veresége is a bajnokságban. A MOL Fehérvár pedig négy forduló után nyolc szerzett ponttal átvette a vezetést az egy meccsel kevesebbet játszott Ferencvárostól a tabellán.