Vardy beállította Van Nistelrooy rekordját, megszakadt Mourinho nagy sorozata

fbl Horizontal
José Mourinho nem érzi szükségét még egy csatárnak
Vágólapra másolva!
Hétfőn este véget ért a Premier League nyitófordulója. Habár a Manchester City és a Manchester United még nem lépett pályára, azért így sem voltunk híján izgalmaknak és a rekordoknak. Nézzük is meg az angol bajnokság első fordulójának legérdekesebb statisztikáit.

Az Arsenal 3-0-ra nyert az újonc Fulham otthonában. Az észak-londoni csapatban két gólpasszal mutatkozott be a brazil Willian. Az Arsenalban legutóbb Ray Parlour debütált ilyen sikeresen 1992 augusztusában a Liverpool ellen.

Willian szenzációsan játszott a Fulham ellen Forrás: AFP/Paul Childs

A francia világbajnok Robert Pirés óta (2003 és 2004) a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang az első, aki két egymást követő szezonnyitó meccsen is gólt lőtt.

Az Arsenal csatára, Alexandre Lacazette lőtte a Premier League idei szezonjának első gólját. A francia támadó az első futballista, akinek ez kétszer is összejött, ugyanis a 2017/18-as szezonban is ő lőtte az elsőt a Leicester elleni meccsen.

A José Mourinho vezette Tottenham hazai pályán kapott ki 1-0-ra ez Evertontól. A portugál edző pályafutása során először kapott ki a nyitófordulóban. Korábban 11 győzelem és 7 döntetlen volt a mérlege.

José Mourinho nem ilyen kezdésben bízott Forrás: AFP/Adam Davy

Az Everton csapatában bemutatkozott a Real Madridtól vásárolt James Rodriguez, aki öt helyzetet alakított ki a Tottenham elleni meccsen. Ilyen sikeres debütálása legutóbb Alexis Sáncheznek volt az Arsenalban 2014 augusztusában.

A 2018/19-es szezon kezdete óta Lucas Digne, az Everton válogatott balhátvédje már 12 gólpasszt adott. Nála többet csak a két liverpooli szélsővédő, Trent Alexander-Arnold (25) és Andrew Robertson (24) osztott ki.

A West Brom ellen duplázó Jamie Vardy a legutóbbi öt meccsén gólt lőtt, amikor a WBA ellen lépett pályára. Ilyenre legutóbb a holland Ruud van Nistelrooy volt képes, aki a Manchester United színeiben sorozatban öt meccsen lőtt gólt a Newcastle-nek.

A Leicester Cityben góllal bemutatkozó Timothy Castagne az ötödik belga játékos lett – Luc Nilis, Thomas Vermaelen, Christian Benteke és Leandro Trossard után –, aki góllal debütált a Premier League-ben.

Mohamed Szalah mesterhármasig jutott az újonc Leeds United ellen 4-3-ra megnyert mérkőzésen. Ez volt a Premier League történetének 40. mesterhármasa, amit Liverpool-játékos szerzett. Nem mellesleg az egyiptomi csatár lett az első Pool-játékos, aki négy egymást követő szezonnyitó meccsen is betalált.

Szalah remekül kezdte az idei szezont Forrás: AFP/Shaun Botterill

A Liverpool a legutóbbi 35 olyan meccsét megnyerte, amikor Szalah betalált. Az egyiptomi csatár ezzel megdöntötte Wayne Rooney 34 meccses győzelmi rekordját a Manchester Unitedban.

John Aldridge Charleton elleni 1988-as triplája után Szalah lett az első Liverpool-játékos, aki mesterhármast lőtt a nyitófordulóban.

Wolverhampton Wanderers 2-0-ra nyert a Sheffield United ellen a Bramall Lane-en. A Wolves már a hatodik percben 2-0-ra vezetett a Sheffield United ellen, a nyitófordulóban még soha egy csapat sem lőtt ilyen gyorsan két gólt.

A Chelsea hétfőn este 3-1-re győzött Brightonban, ezzel megszerezte a 2000. pontját a Premier League-ben, így a Manchester United (2234) és az Arsenal (2014) után a harmadik helyre lépett fel az örökranglistán a megszerzett pontok tekintetében.

Kepának továbbra sincs szerencséje Forrás: AFP/Adrian Dennis

A spanyol válogatott Kepa Arrizabalaga 2018 nyarán érkezett a Chelsea-hez, azóta 19 gólt kapott a tizenhatoson kívülről - többet, mint bármelyik kapus a Premier League-ben.

Premier League, 1. forduló:
Brighton-Chelsea 1-3 (0-1)
Sheffield United-Wolverhampton Wanderers 0-2 (0-2)
Tottenham Hotspur-Everton 0-1 (0-0)
West Bromwich Albion-Leicester City 0-3 (0-0)
West Ham United-Newcastle United 0-2 (0-0)
Liverpool FC-Leeds United 4-3 (3-2)
Crystal Palace-Southampton 1-0 (1-0)
Fulham-Arsenal 0-3 (0-1)

A Burnley-Manchester United és a Manchester City-Aston Villa mérkőzéseket elhalasztották.

Forrás: Opta Joe

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!