Gulácsiék győzelemmel kezdtek a BL-ben, a Manchester United Párizsban győzte le a PSG-t

fbl Horizontal
Marcus Rashford a mezőny egyik legjobbja volt
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája 2020-21-es kiírásának első játéknapjának legfontosabb meccse számunkra a Ferencváros barcelonai vendégjátéka volt, de akadtak még érdekes összecsapások. Az előző kiírás döntőse, a Paris Saint-Germain a Manchester United csapatát fogadta, a két magyar válogatottal felálló RB Leipzig pedig a török Basaksehir csapatát fogadta.

A Paris Saint-Germain bosszúéhesen fogadta a Manchester United csapatát, miután 2019 márciusában az angolok ejtették ki a PSG-t a BL egyenes kieséses szakaszában egy Rashford által lőtt tizenegyessel a hosszabbítás pillanataiban.

A manchesteri csapatból hiányzott a csapat kapitánya, Harry Maguire, így Ole Gunnar Solskjaer Bruno Fernandest nevezte ki csapatkapitánynak.

A manchesteriek védekező felállásban kezdtek, De Gea előtt a Wan-Bissaka, Tuanzebe, Lindelöf, Shaw, Telles – Fred, McTominay – Fernandes – Rashford, Martial sor kezdett. A túloldalon Icardi, Paredes és Verratti is hiányzott Tuchel csapatából, elől a Di Maria, Mbappé, Neymar hármas rohamozott.

Az első félidő első felében a gyors párizsi csatárokról szólt a meccs, de a védők rendre odaértek, vagy De Gea tudott védeni. A 23. percben büntetőt harcolt ki a United, de Fernandes az első próbálkozását kihagyta. A spanyol Lahoz játékvezető azonban újrarúgatta a tizenegyest, mert Navas elmozdult a vonalról, a portugál másodikra belőtte a labdát.

A gól után felszabadultabbak lettek az angolok, kontrák után Martial és Rashford is helyzetbe került, de maradt a 0-1.

A második félidő elején Rashford került helyzetbe, majd Mbappé lövése után védett nagyot De Gea. Nem sokkal később Kurzawa beadása landolt a felső lécen, az 55. percben aztán egyenlített a PSG. Egy szögletet követően Martial fejelt a saját kapujába.

A 70. percben újra vezetést szerezhetett volna a United, de Navas kipiszkálta a labdát Rashford lövése után. A 80. percben újra Rashford került helyzetbe, amikor Bruno önzetlenül passzolt elé, de ezúttal sem volt szerencséje.

Marcus Rashford a mezőny egyik legjobbja volt Forrás: AFP/Franck Fife

Az utolsó tíz percben még Neymar lövését védte De Gea, majd a 87. percben góllá érett Rashford sok helyzete, 16 méterről a kapufát találta el, onnan pattant a kapuba a labda.

35Sárga lapNeymar
36Sárga lapScott McTominay
55ÖngólAnthony Martial
72Sárga lapAxel Tuanzebe
84Sárga lapDanilo Pereira
87GólMarcus Rashford
90Sárga lapMoise Kean
Összeállítások
4-3-3
5-3-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal kezdő RB Leipzig már a 16. percben vezetést szerzett a török Basaksehir ellen. A spanyol Angelino négy perccel később második gólját is megszerezte, így a 20. percben már 2-0 volt Gulácsiéknak és ez is lett a végeredmény

A Lazio meglepetésre 3-1-re legyőzte a Borussia Dortmundot, az olaszok már a 23. percben 2-0-ra vezettek, Haaland a 71. percben szépített, majd Akpro állította be a végeredményt öt perccel később.

Az Európa-liga két legutóbbi győztese, a Chelsea és a Sevilla nem bírt egymással, a londoni meccsnek 0-0 lett a vége.

Eredmények, Bajnokok Ligája csoportkör, első forduló:

E csoport
Rennes-Krasznodar 1-1 (Guirassy 56. - tizenegyesből ill. Ramirez 59.)
Chelsea-Sevilla 0-0

F csoport
Zenit-Club Brugge 1-2 (Horvath 74. – öngól ill. Bonaventure 63., De Ketelaere 90'+3.)
Lazio-Borussia Dortmund 3-1 (Immobile 6., Hitz 23. – öngól, Akpa Akpro 76. ill. Haaland 71.)

G csoport
Dinamo Kijev-Juventus 0-2 (Morata 46., 84.)
Barcelona-Ferencváros 5-1 (Messi 27. – tizenegyesből, Fati 42., Coutinho 52., Pedri 82., Dembélé 89. ill. Haratin 69. - tizenegyesből)

H csoport
Paris Saint-Germain-Manchester United 1-2 (Martial 55. - öngól ill. Bruno Fernandes 23. – tizenegyesből, Rashford 87.)
RB Leipzig-Basaksehir 2-0 (Angelino 16., 20.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!