Eldőlt, zárt kapus lesz a Barcelona-Ferencváros BL-mérkőzés

Horizontal
Stands remain empty before the Spanish league football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao being played behind closed doors at the Camp Nou stadium in Barcelona on June 23, 2020. (Photo by Pau BARRENA / AFP)
Vágólapra másolva!
Zárt kapuk mögött rendezik meg jövő kedden az FC Barcelona-Ferencváros mérkőzést a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Az FC Barcelona biztonsági protokollt készített, azt remélve, hogy legalább ezer szurkolót beengedhet a 98 ezres Nou Camp stadionba, de a javaslatot a katalán régió egészségügyi minisztere, Alba Verges, és Josep Maria Argimon államtitkár elutasította.

Szerdán a katalán regionális hatóság bejelentette, hogy péntektől zárva kell tartania az összes bárnak és étteremnek a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Argimon szerint "nehéz lenne megmagyarázni" ezeket az intézkedéseket, ha ezután a futballszurkolók a helyszínen tekinthetnék meg a mérkőzéseket.

A Ferencváros elleni BL-találkozón is üresek maradnak a Camp Nou lelátói Forrás: AFP/Pau Barrena

Verges azt is kizárta, hogy kis létszámban beengedjék is a nézőket a stadionba.

"Nagyon nehéz egy nyilvános esemény engedélyezésére gondolnunk a jelenlegi helyzetben. Nem mondom, hogy ez így lesz az egész szezonban, de kedden lehetetlen lenne" - magyarázta.

A spanyol Sport című napilap is arról írt, hogy a Barcelona közönség előtt akar játszani a Ferencvárossal, és a döntés hivatalosan csak pénteken születhet meg, miután teljesen áttanulmányozzák a klub kérését, illetve az ezzel kapcsolatos terveket.

Sergi Solé, az El Mundo Deportivo című sportnapilap újságírója a Kossuth Rádiónak elmondta, az FC Barcelona az FTC elleni találkozóra ezer, a Dinamo Kijev ellenire 10 ezer, a Juventus ellenire pedig 25 ezer néző beengedését kéri a katalán kormánytól, ám ezt az illetékesek elvetették, és a döntés már hivatalos.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!