Tizennégy évvel ezelőtt még álmodni sem mert a BL-ről az NB II-es Fradi

Fradi - Újpest, nb1 futball mérkőzés 2020.10.24. vége
A Fradi az Újpest elleni derbin nyerheti meg fennállása 32. bajnoki címét
Vágólapra másolva!
Szerdán este 21 órától a Ferencváros a Dinamo Kijevet fogadja a Groupama Arénában. Napra pontosan 14 évvel ezelőtt a Fradira egészen más meccs várt: a Bőcs elleni NB II-es találkozón kellett begyűjtenie a három pontot.

2006 nyarán az MLSZ licence adó bizottsága megvonta a Ferencváros élvonalbeli indulási jogát, így a zöld-fehérek az NB II-ben kezdték meg a 2006-07-es idényt. Ahol 2006. október 28-án a Bőcs csapatát fogadták az Üllői úton.

A Ferencváros így állt fel a találkozón: Kemenes - Bognár Zs., Ferencz, Dragóner, Tímár - Lipcsei, Lazics - Szalai T., Csepregi, Laczkó Zs. - Tököli. A Nemzeti Sport másnapi tudósítása szerint 8866 szurkoló nézte végig a helyszínen, ahogy a Fradi Lipcsei Péter büntetőjével, illetve Laczkó Zsolt góljával 2-1-re veri a vendég bőcsi csapatot.

Egy keserves győzelemmel ma is beérné minden Fradi-drukker Forrás: Arcanum Digitális Tudomántár

"Az Üllői úti stadion történetében labda ilyen lassan talán még sohasem gurult át a gólvonalon" – írta a beszámoló a vendégek találatáról. A Fradi tehát nyert 2-1-re, és 12 fordulót követően 32 ponttal (10 győzelem, 2 döntetlen) biztosan vezette a bajnokságot. A feljutás azonban nem jött össze, ahogy a következő idényben sem, arra egészen 2009 tavaszáig kellett várni.

A klub irányítását 2011-ben vette át Kubatov Gábor, és az akkor a Fradi élére kerülő vezetőség gyökeresen megváltoztatta a klub életét. Ennek is köszönhető, hogy ma, 14 évvel a Bőcs elleni NB II-es bajnoki után a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében fogadhatja az ukrán Dinamo Kijevet, méghozzá a 2014 augusztusában átadott Groupama Arénában.

A 21 órakor kezdődő találkozót az Origo szöveges formátumban élőben közvetíti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!