Vágólapra másolva!
Az NB I kilencedik fordulójának rangadóján a MOL Fehérvár 1-1-es döntetlent játszott a Ferencvárossal. A végeredmény azt jelentette, hogy a Fradi továbbra is egy ponttal vezeti a bajnokságot a fehérváriak előtt úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott az OTP Bank Ligában.

„Úgy jöttünk ma ide, hogy nem kaphatunk ki, most sajnos csak a döntetlen jött össze. Nyerni szerettünk volna, az egész meccsen kézben volt a játék, nagyon veszélyes támadásaik nem is nagyon voltak a fehérváriaknak. Mi pedig a helyzeteinket kicsit rosszabbul használtuk ma ki.

Sajnos úgy alakult, hogy egy tizenegyessel egyenlítettek, ezután váltanunk kellett vissza, de a győzelmet nem sikerült kiharcolni.

Nekünk volt a jobb, hogy egy meccsel kevesebbet játszva is vezetjük a bajnokságot, fontos volt, hogy megtartsuk a tabellán az első helyünket. Ez megtörtént, így nincs miért szomorkodnunk." - mondta Botka Endre az M4 Sportnak a találkozót követően.

Nemanja Nikolics, a MOL Fehérvár támadója így látta a mérkőzést a lefújást követően:

„Az első félidőt sajnálom, mert jól játszott a csapat, kialakítottunk helyzeteket, de nem rúgtunk belőlük gólokat, így nem tudtuk megszerezni a három pontot. Ugyanakkor pontrúgásból meg sajnos megint gólt kaptunk, ebben fejlődnünk kell.

Részünkről elmaradt a második gól, lehet kicsit óvatosabbak voltunk ma, de ők is lehet, hogy az egy pontra koncentráltak a találkozón.

Az összkép alapján megérdemeltük volna a három pontot, közelebb álltunk hozzá, de hosszú a szezon, megyünk tovább előre. Nyerni akartunk a mai mérkőzésen, mert elsők akartunk lenni a tabellán, de ez ma nem sikerült.

Ha nyertünk is volna ma, akkor sem dőlt volna még el a bajnokság, fontos meccsek lesznek előttünk, de a hibáinkat ki kell javítani.

Jó csapat vagyunk, jó irányba megyünk, együtt vagyunk a pályán kívül is, ami nagyon fontos. Bízom magunkban, hogy a szezon végén mi legyünk az elsők, de azért még sokat kell dolgozni."