A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Bayern-kiütés Salzburgban, edzőbotrány Portóban, szerdán este jön a Fradi-Juventus BL-meccs

Horizontal
Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski celebrates with Bayern Munich's Spanish midfielder Javier Martinez after the UEFA Champions League Group A football match Salzburg v Bayern Munich in Salzburg, Austria on November 3, 2020. (Photo by BARBARA GINDL / APA / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Szerdán este kilenc órától a Bajnokok Ligája G csoportjának harmadik fordulójában a Ferencváros a Cristiano Ronaldóval felálló Juventus csapatát fogadja a Puskás Arénában. A találkozónak nem a magyar bajnokcsapat az esélyese, de már az is a csodakategóriába sorolható, hogy egy ilyen mérkőzés egyáltalán összejöhetett a legrangosabb európai kupasorozatban. A Fradi edzője, Szergej Rebrov úgy véli, a Juventusnak óriási lökést adhat az ötszörös aranylabdás Ronaldo visszatérése, míg a Juventust irányító Andrea Pirlo erős védelemre és gyors Fradi-kontrákra számít. A keddi nap krónikájához tartozik még, hogy Real Madrid megszerezte az első győzelmét az idei szezonban, ráadásul a csapatkapitány Sergio Ramos megszerezte a 100. gólját a madridi csapatban. Míg a Szoboszlai Dominikkel felálló Salzburg a 79. percben még 2-2-es döntetlenre állt a Bayern München ellen, de végül a BL-címvédő az utolsó 13 percben négy gólt lőtt, így 6-2-re megnyerte a találkozót.

Cristiano Ronaldo a Puskás Arénában

A torinói csapat az első fordulóban 2-0-ra nyert a Dinamo Kijev vendégeként, a múlt héten viszont hazai pályán 2-0-ra kikapott az FC Barcelonától. A Fradi a Barcelonában elszenvedett 5-1-es vereséggel kezdett, majd 0-2-ről felállva 2-2-es, bravúros döntetlent játszott a Groupama Arénában a Dinamo Kijevvel.

A Ferencváros a szokásoktól eltérően nem a Groupama Arénában lép majd pályára, hanem a Puskás Arénában fogadja a Juventus csapatát, hogy a koronavírus miatti korlátozásokkal együtt is a lehető legtöbb szurkoló láthassa majd a mérkőzést.

A Ferencváros kedd délelőtt már a mérkőzés helyszínén edzett.

„Készen állunk a meccsre, a játékosok már nagyon várják, hogy pályára léphessenek a Juventus ellen. Megtiszteltetés az országot és a Ferencvárost képviselni a legmagasabb szinten. Örülünk, hogy újra szurkolók előtt szerepelhetünk, remek lesz több, mint 20 ezer néző előtt pályára lépni.

de nagyon kemény sorozatban vagyunk, háromnaponta jönnek a nehezebbnél nehezebb meccsek. A játékosok megkapták a megfelelő taktikai és mentális felkészítést, a legfontosabb, hogy versenyképesek legyünk a Juventus ellen, a játékosok pedig maradéktalanul készen állnak a meccsre" – mondta Szergej Rebrov, aki szerint mindenki alig várja, hogy kezdődjön a meccs.

Szergej Rebrov, a Ferencváros edzője Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Természetesen mindenki szeretne játszani, mindenki szeretné kipróbálni magát Messi vagy éppen most Cristiano Ronaldo ellen.

Mindegy ki jön velünk szembe, Cristiano Ronaldo, Dybala vagy Morata is világklasszis. Ronaldo visszatérése hétvégén új lendületet adott a Juventusnak, de nem számít ki lép pályára, ha rotálnak, akkor is nagyon nehéz dolgunk lesz. A Juventus nem csak nevekből áll, de Ronaldo sokat hozzá tud tenni a csapathoz" – mondta az ukrán mester, aki korábban maga is gólt szerzett a Juventus ellen.

Cristiano Ronaldo biztosan pályára fog lépni a Fradi elleni BL-meccsen Forrás: MTI/ANSA/EPA/Alessandro Di Marco

A Juventust augusztus óta a játékosként világbajnok és kétszeres BL-győztes Andrea Pirlo irányítja. A 41 éves szakember csapata a Serie A-ban ugyan veretlenül a harmadik helyen áll, de három győzelme mellett – melyek közül a Napoli ellenit a zöld asztalnál kapott meg – három döntetlen is becsúszott, amelyek közül a Verona és a Crotone elleni egyértelműen a meglepetés kategóriába sorolható. Ehhez, persze hozzátartozik, hogy a csapat legnagyobb sztárja, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo koronavírusos fertőzése miatt 19 napig nem játszhatott, de vasárnap két góllal tért vissza a Spezia otthonában.

Az olasz sajtó meglehetősen fanyalogva fogadta a Barcelonától elszenvedett múlt heti BL-vereséget, mivel a katalánok jóval kreatívabban és veszélyesebben futballoztak riválisuknál, amelynek kaput eltaláló lövése csak egy volt, leszámítva Álvaro Morata három meg nem adott lesgólját. Andrea Pirlo, mint minden mérkőzés után, azzal védekezett, hogy a csapat még épülőfélben van, és egy hosszú út elején járnak.

Andre Pirlo és Juan Cuadrado a meccs előtti sajtótájékoztatón Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Jól tudtuk, hogy a Barcelona ellen nem egyszerű játszani, de az a vereség is hozzásegített bennünket ahhoz, hogy tovább fejlődjünk. Folyamatos fejlődésben vagyunk, ebben segít minket az, hogy sok mérkőzést játszunk" – mondta a múlt heti, torinói 2-0-s vereségre utalva a 41 éves tréner, aki hozzátette, hogy a csapata szerkezete a megszokott lesz az FTC ellen, de a játékosok rotálódnak.

A magyar bajnokról Pirlo azt mondta, hogy kielemezték az utóbbi hetekben játszott találkozóit, és megállapították, hogy nem érdemtelenül van ott a BL főtábláján.

„Erős a védelme, szélsői révén gyors ellentámadásokra képes. Ezen a szinten már minden ellenfél erős, a Ferencvárost is tiszteljük"

- mondta.

Kiemelte a Fradi-szurkolókat is, szerinte az, hogy közönség előtt játszhatnak, még ha a saját drukkereik nem is lehetnek ott a lelátón, mindenképpen feldobja majd őket.

Ami a hiányzókat illeti, hazai oldalon egyedül az albán Myrto Uzuni nem bevethető, a Juventusnál viszont Alex Sandro és Matthijs de Ligt is sérüléssel bajlódik, míg Merih Demiralt a múlt héten kiállították, így ezúttal eltiltását tölti majd.

Ez történt kedden a Bajnokok Ligájában

Az A csoportban a Marko Nikolics vezette Lokomotiv Moszkva hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az Atlético Madriddal. Az orosz csapat a múlt héten is közel állt a pontszerzéshez a Bayern München ellen, és most is rászolgált a pontszerzésre. A orosz Sport Express kiemelte, hogy a MOL Fehérvár korábbi edzője a moszkvai kinevezésekor minőségi játékot ígért, amit az Atléticót irányító Diego Simeone a saját bőrén érezhetett.

A MOL Fehérvár korábbi edzője, a szerb Marko Nikolics Forrás: AFP/Maxim Shemetov

„Vicces ez az egész, mert nagyon jól játszottunk a Bayern ellen, mégsem kaptunk érte semmit. Most nem voltunk olyan jók, de mégis pontot szereztünk.

Összességében rendben voltunk, de lehettünk volna sokkal jobbak is. Guilherme nagyszerű védéseket mutatott be, megérdemelte, hogy megválasztották a meccs emberének" – mondta Marko Nikolics, aki a továbbjutásról egyelőre nem akart beszélni, annyit mondott, hogy tavasszal is valamelyik európai kupasorozatban szeretne szerepelni a csapatával.

A csoport másik mérkőzésén a Szoboszlai Dominikkel felálló Salzburg hazai pályán 6-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől. Aki csak az eredményt olvassa, azt hiheti, hogy ez egy gálameccs volt, de a Salzburg valójában megnehezítette a Bayern dolgát, és a 79. percben még 2-2 állt az eredményjelzőn, így nem csoda, hogy Szoboszlai szerint sem reális a végeredmény.

„Remekül jöttünk ki a második félidőre, csakúgy, mint az előző meccseken. Az egyenlítés nagy öröm volt a számunkra. Ez után próbáltuk megnyerni a mérkőzést, volt is pár lehetőségünk, de nem jött össze.

– értékelt a mérkőzés után a 10-szeres magyar válogatott focista, aki ugyan gólt most nem lőtt és gólpasszt sem adott, de tőle indult a Salzburg első gólja.

Szoboszlai Dominik a Bayern München ellen sem játszott megilletődötten Forrás: AFP/Barbara Gindl

Az A csoportot százszázalékos mérleggel vezető Bayern München lett a Bajnokok Ligája történetének első csapata, amelyik négy gólt lőtt az utolsó 15 percben.

„Felkészültünk a Salzburg játékstílusából, így nem leptek meg minket.

Nagy intenzitással játszanak és hajlandók kocáztatni is. Kicsit olyanok, mint mi, csak nem tudják annyira kontrolálni a meccseket.

A vezetés után volt esélyünk a három-egyre, de a Salzburg egyenlített, és érdekesség tette a meccset" – mondta a meccs után Thomas Müller, aki az első félidőben csinált egy tizenegyest majd rálőtte a labdát az öngólt vétő Rasmus Kristensen fejére.

Thomas Müller (balra) a Bayern München klubikonja Forrás: AFP/Barbara Gindl

„A hat-kettes végeredmény egyértelműnek hangzik, de nem volt az. A Salzburg a labdaszerzések után rendkívül gyorsan ment át támadásba, és egyszer-kétszer megbüntette a hibáinkat.

A csapatom mentalitásával minden esetre nagyon elégedett vagyok" – értékelt a lefújás után Hansi Flick, a Bayern München edzője.

Sergio Ramos százados lett, először nyert a Real Madrid

A B csoportban a Real Madrid 3-2-re legyőzte az Internazionalét, ezzel először nyert az idei BL-szezonban. A találkozó ezúttal a madridi csapat kapitányáról, Sergio Ramosról szólt, aki pályafutása 100. gólját szerezte a Realban – fejjel pedig az ötvenötödiket.

Remélhetőleg, lesz még pár ilyenben részem – értékelt a Real négyszeres BL-győztes csapatkapitánya, aki az Inter ellen már a 659. meccsét játszotta a madridi csapatban. – Tudtuk, hogy ez élet-halál meccs, de mindent kiadtunk magunkból. Egy ilyen győzelem visszaadja a csapat önbizalmát."

Sergio Ramos elképesztő mérföldkőhöz érkezett Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

„Szenvedtünk, de meg kell veregetni a srácok vállát, mert megérdemelték a győzelmet. Nagyon jól kezdtünk, jól működött a letámadásunk, és sikerült is két gólt szereznünk. Azonban gyorsan kaptunk egyet, ez pedig leblokkolta a csapatot. Hazard és Asensio nagyszerűen játszottak, azért cseréltem le őket, hogy a gyors embereinkkel kihasználjuk a területeket, amiket az Inter hátul hagyott. Most boldognak kell lennünk. Persze, mindig van miben fejlődnünk, de egy ilyen kemény ellenfél fölött aratott győzelmet ki kell élvezni" – mondta a meccs után Zinédine Zidane, a Real Madrid edzője.

A milánói csapat az előző szezonban kiesett a csoportkörből és jelenleg is nyeretlenül, csoport utolsó helyén áll.

„Úgy gondolom, ilyen meccsekre van szükségünk a csapatunk fejlődéséhez. Nem tudom, hány csapat tudna úgy játszani itt Madridban, ahogy mi tettük. Nyilván szerettünk volna jobb eredményt elérni, de sokat tanultunk a mérkőzésből.

A Real Madrid úgy kezelte ezt e meccset, mintha egy döntő lenne, mi pedig egyenrangú ellenfelek voltunk" – értékelt a lefújás után az Inter edzője, Antonio Conte, aki úgy érzi, csapata sokkal többet érdemel annál a két pontnál, amennyit eddig gyűjtött, de még kilenc pont megszerezhető.

Antonio Conte, az Inter edzője Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A csoport másik mérkőzésén a Mönchengladbach kiütéses, 6-0-s győzelmet aratott a Sahtar Donyeck vendégeként. A német csapatban Alassane Pléa három gólt lőtt, ez volt a francia játékosok 12. BL-mesterhármasa. Ennél többször (18) egy országból csak a brazilok tudtak három vagy annál több gólt lőni egy mérkőzésen a legrangosabb európai kupasorozatban.

Kikelt magából a Marseille edzője

Az Olympique Marseille 3-0-ra kikapott az FC Porto otthonában, így három lejátszott meccs után pont és rúgott gól nélkül a C csoport utolsó helyen áll -7-es gólkülönbséggel.

– mondta a Porto ellen elvesztett meccs után André Villas-Boas, a francia csapat edzője. "Az idei Bajnokok Ligája szereplésünket kapitális hibák jellemzik, amiket újra és újra elkövetünk. Agresszívabbnak és erősebbnek kell lennünk, ki kell javítanunk a hibákat. A bekapott góljaink nem néznek ki jól, nevetségesnek tűnünk" – tette hozzá a portugál tréner, akinek

a csapata 90 percet alatt egyszer sem találta el az FC Porto kapuját és egy héttel ezelőtt a Manchester City ellen sem volt kaput eltaláló lövése.

André Villas-Boas kendőzetlen őszinteséggel beszélt csapata teljesítményéről Forrás: AFP/Carlos Costa

A csoport másik mérkőzésén a Manchester City szintén háromgólos győzelmet aratott a görög Olympiakosz Pireusz fölött, így Pep Guardiola csapata hibátlan mérleggel vezeti a négyesét, és fél lábbal már a nyolcaddöntőben érezheti magát.

Sok pozitívuma van a meccsnek. John Stones először játszott kilencven percet szeptember óta, Ferrán Torres pedig ismét gólt lőtt. Néhány játékosnak még egy kis időre van szüksége a legjobb forma eléréséhez. Most van néhány napunk, hogy regenerálódjunk a vasárnapi Liverpool elleni meccs előtt" – mondta a találkozó után Guardiola, akinek a csapata jelen pillanatban csak a 10. helyen áll a Premier League-ben.

Megszületett a Liverpool történetének 10. BL-mesterhármasa

A D csoport rangadóján a Liverpool 5-0-ra legyőzte az Atalanta csapatát Bergamóban. A végeredmény azért is meglepő, mert a Liverpool védekezése az idei szezonban korántsem kiemelkedő (7 meccsen 15 bekapott gól), miközben az Atalanta a legutóbbi két szezonban a legtöbb gólt lőtte a Serie A-ban.

„Erre a teljesítményre volt szükségünk, mert egy olyan csapat volt az ellenfelünk, amely képes komoly gondokat okozni.

– értékelt a mérkőzés után Jürgen Klopp, aki szerint a védelem közepén futballozó Joe Gómez volt a meccs egyik főszereplője. Na és persze támadótrió tagjai, Mohamed Szalah, Sadio Mané és a mesterhármast lövő Diogo Jota – utóbbi a Liverpool történetének 10. játékosa lett, aki három gólig jutott egy BEK/vagy Bajnokok Ligája meccsen.

Jürgen Klopp és Mohamed Szalah az Atalanta elleni siker után Forrás: AFP/Miguel Medina

„Pályafutásom legjobb csapatában játszom, ez biztos.

Nem tudom volt-e valaha jobb pillanatom, de nyilván azért futballozom, hogy gólokat szerezzek. Örülök az eredménynek, remek győzelmet arattunk idegenben" – mondta a nyáron igazolt portugál támadó, aki elárulta azt is, hogy sokkal könnyebben megy neki a góllövés, ha Mané és Szalah oldalán játszhat, mert két világklasszis támadóról van szó, akik megkönnyítik az ember dolgát.

A csoport másik mérkőzésén a koronavírus-járvány miatt tartalékos Ajax már az első percben vezetett a dán Midtjylland otthonában és végül 2-1-es győzelmet aratott.

A Midtjylland kemény csapat, amely fantasztikus szellemben játszik. Nem adják fel. Amikor kettő-nullára vezettünk, akkor sem csökkent a motivációjuk" – nyilatkozta a meccs után Erik ten Hag, az Ajax edzője.

Hosszabbítás:

Végül jöjjenek a játéknap érdekességei:

  • Thomas Müller a Salzburg ellen játszotta az 547. meccsét a Bayern Münchenben, ezzel beérte a klub örökranglistáján Hans-Georg Schwarzenbecket, és már csak egyedül az 565 meccses Gerd Müller van előtte, aki kedden ünnepelte 75. születésnapját.
  • Az Atlético Madrid kapusa, a világ legjobbjának tartott Jan Oblak a legutóbbi 17 tizenegyesből 15 gólt kapott.
  • Héctor Herrera a 46 meccsét játszotta a Bajnokok Ligájában, így az Atlético játékosa beérte az örökranglistán Chicharito Hernándezt, aki eddig a legtöbb BL-meccsen lépett pályára mexikói játékosként.
  • A Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München, a Juventus és a Liverpool után az Ajax lett a hatodik csapat, amelyik elérte a 700. gólos álomhatárt az európai kupaporondon.
  • Anthony, az Ajax támadója a 47 másodpercben lőtt gólt a Midtjyllandnak. A holland csapatnak eddig csak egyszer jött össze az elsőperces gólszerzés. 2003 márciusában a korábbi holland válogatott Andy Van der Meyde lőtt gólt az AS Romának.
  • Kylian Mbappé és Erling Haaland után a spanyol Ferrán Torres a BL-történelem harmadik legfiatalabb játékosa, aki négy egymást követő meccsen is gólt lőtt.
  • A Liverpool bergamói 5-0-s sikere a legnagyobb különbségű győzelem volt, amit angol csapat valaha elért olasz földön az európai kupaprondon.
    Diogo Jota és a megérdemelt meccslabda Forrás: AFP/Miguel Medina
  • Az előző szezon kezdet óta Diogo Jota már a harmadik mesterhármasát lőtte az európai kupaporondon. A portugál támadó az előző idényben kétszer is triplázott az Európa-ligában, most pedig a BL-ben lőtt mesterhármast. Ő az egyetlen játékos, akinek ez többször is összejött ez idő alatt.
  • Jota az előző szezon kezdete óta kilenc gólt lőtt az európai kupasorozatokban. Többet, mint bármelyik másik angol csapat játékosa.
  • Jota lőtte a Liverpool történetének 10. mesterhármasát a BEK/Bajnokok Ligája történetében. A portugál támadó a Pool történek a 9. játékosa, aki triplázott. Egyedül Graeme Sounessnek jött össze többször is mesterhármas a Liverpool szerelésében.
  • Mohamed Szalah már 21 gólos a Bajnokok Ligájában, ezzel az egyiptomi támadó beérte Steven Gerrardot a Liverpool örökranglistáján.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:

A csoport:
Lokomotiv Moszkva (orosz)-Atlético Madrid (spanyol) 1-1 (1-1)
gólszerzők: Mirancsuk (25., tizenegyesből), illetve Giménez (18.)

Salzburg (osztrák)-Bayern München (német) 2-6 (1-2)
gólszerzők: Berisha (4.), Okugawa (66.), illetve Lewandowski (21., 88., az elsőt tizenegyesből), Kristensen (44., öngól), Boateng (79.), Sané (83.), Hernandez (92.)

Az állás: 1. Bayern München 9 pont, 2. Atlético Madrid 4, 3. Lokomotiv Moszkva 2, 4. Salzburg 1

B csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)-Borussia Mönchengladbach (német) 0-6 (0-4)
gólszerzők: Plea (8., 26., 79.), Bondar (17., öngól), Bensebaini (44.), Stindl (65.)

Real Madrid (spanyol)-Internazionale (olasz) 3-2 (2-1)
gólszerzők: Benzema (25.), Ramos (33.), Rodrygo (80.), ill. Martinez (35.), Perisic (68.)

Az állás: 1. Mönchengladbach 5 pont, 2. Sahtar Donyeck 4, 3. Real Madrid 4., 4. Internazionale 2

C csoport:
Manchester City (angol)-Olimpiakosz (görög) 3-0 (1-0)
gólszerzők: Torres (12.), Jesus (81.), Cancelo (90.)

FC Porto (portugál)-Olympique Marseille (francia) 3-0 (2-0)
gólszerzők: Marenga (4.), Sergio Oliveira (28., tizenegyesből), Luis Diaz (69.)

Az állás: 1. Manchester City 9 pont, 2. Porto 6, 3. Olimpiakosz 3, 4. Olympique Marseille 0

D csoport:
Midtjylland (dán)-Ajax Amsterdam (holland) 1-2 (1-2)
gólszerzők: Dreyer (18.), ill. Antony (1.), Tadic (13.)

Atalanta (olasz)-FC Liverpool (angol) 0-5 (0-2)
gólszerzők: Jota (16., 33., 54.), Szalah (47.), Mané (49.),

Az állás: 1. Liverpool 9 pont, 2. Ajax 4 (4-4), 3. Atalanta 4 (6-7), 4. Midtjylland 0

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!