Vágólapra másolva!
Szerdán este a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának harmadik fordulójában a Ferencváros 4-1-re kikapott a Juventustól a Puskás Arénában. A magyar bajnokcsapat játékosainak azonban nincs okuk a szégyenkezésre, mert megpróbáltak futballozni a világ egyik legjobb együttese ellen, és néhány helyzetet is kialakítottak. Szergej Rebrov, a Fradi edzője is elégedett volt a látottakkal, csak a két buta gólt sajnálja. Jöjjenek a főszereplők nyilatkozatai és a szerdai játéknap további érdekességei.

Játszott a Fradi

A Ferencváros ugyan kikapott a Juventustól, de szégyenkezésre nincs oka, ugyanis felvállalta a támadójátékot a világ egyik legjobb csapata ellen, és a játék tördelése helyet megpróbált építkezni.

„Az elején egész jól kezdtünk, a kapott gól ellenére megvalósítottuk, amit akartunk. Nem volt betervezve, hogy négy gólt kapunk. A szépítő gólért dolgoztunk, szerencsére összejött.

Sajnálom, hogy nem sikerült jobb eredményt elérni. Nekünk még új a Bajnokok Ligája, olyan csapatok ellen játszunk, amelyek már évek óta itt vannak. Reálisan kell nézni a dolgokat. Nyilván nem akarunk gólokat ajándékozni, de bátran fel kell vallani a játékot, abból tudunk tanulni" – mondta Sigér Dávid az M4 Sport kamerája előtt, aki a szurkolókról elmondta, hogy olyan atmoszférát teremtettek, hogy sokszor egymást se hallották a Fradi-játékosok.

Sigér David gratulált a gólszerző Franck Bolinak Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Sok fejlődési lehetőség van az ilyen találkozókon. Érezhető volt, hogy egy magasabb szintű ellenféllel játszottunk.

Elég, ha csak egy métert csúszik a védekezés, és ezt azonnal büntetik.

Több ilyen meccsre lenne szükségünk, mert sokat lehet ezáltal fejlődni" – tette hozzá a Ferencváros középpályása a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzés után elmondta, hogy azt a tempót, amit a Juventus vagy a Barcelona diktál, edzéseken sem tudják modellezni, így természetes, hogy a játékosai elfáradnak.

„Ugyanúgy csalódott vagyok az utolsó két bekapott gól miatt, mint voltam a Barcelona elleni meccset követően. Ha az ember ilyen szintű ellenféllel találkozik, előfordulnak a hibák. Próbáltunk játszani mind a két szélen, igyekeztünk beadásokkal a Juventus kapuja elé kerülni. Sokat kivett a játékosaimból ez az összecsapás, igazából az utolsó két bekapott gól miatt vagyok bosszús.

A középpályánk Sigérrel, Somáliával és Haratinnal rengeteget dolgozott, sokat futottak, természetes, hogy az utolsó negyedórára elfáradtak, ahogy a Barcelona ellen is" – kezdte a mérkőzés utáni értékelést Rebrov, aki hangsúlyozta, hogy az eredmény miatt kicsit szomorú, mert a csapata nagyon jól dolgozott az első félidőben, és a védekezése is jól működött.

Cristiano Ronaldóék lefárasztották a Fradi-játékosokat Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Ferencváros védelmében ezúttal Botka Endre kezdett balhátvéd poszton. A magyar válogatott futballista általában a védelem jobb oldalán vagy középen kap szerepet.

Azt is szem előtt kell tartanunk, hogy mennyire frissek a játékosaink ebben a megterhelő időszakban" – tette hozzá a Fradi edzője, aki zárásként elmondta, hogy a játékosai rendkívül csalódottan ültek az öltözőben, mintha döntőt vesztettek volna, és ez azért van, mert nem tudták a legjobb formájukat nyújtani a saját szurkolóik előtt, akik fantasztikus hangulatot teremtettek a Puskás Arénában.

A Juventus spanyol válogatott támadója, a találkozón két gólt szerző Álvaro Morata is úgy értékelt, hogy a Ferencváros rendkívül komoly csapat.

„Boldog vagyok, mert nyernünk kellett a meccsen. Mindig győzni akarunk, és komoly kihívások előtt állunk. Csodás este volt, főleg mert végre szurkolók előtt játszhattunk. Elképesztő a vibrálás, ha a stadionban vannak szurkolók. A korai gól megváltoztatta a meccset, de jól játszottunk labdával és labda nélkül is.

Jó meccset játszottunk, jó srácokkal" – mondta a Juventus támadója, aki négy góljával a góllövőlista élén áll holtversenyben Erling Haalandaal, Diogo Jotával és Marcus Rashforddal.

Álvaro Morata (balra) megtalálta a helyét Torinóban Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Most komplettebb játékosnak érzem magam, mint amikor először voltam a Juventus focistája. Minden jó és rossz, amit a karrierem során tapasztaltam, segített abban, hogy jobb játékossá váljak. Most remekül érzem magam. Mindenem megvan, amire szükségem van" – tette hozzá a spanyol válogatott csatár, aki végezetül elmondta, hogy számára mindegy, hogy Ronaldóval vagy Dybalával játszik-e együtt, mert mindketten remek játékosok, akiknek köszönhetően sok gólt tud szerezni.

És ha már szóba került a góllövőlista, akkor nem lehet elmenni Franck Boli mellett, aki a Dinamo Kijev után a Juventusnak is gólt lőtt, így ő a Ferencváros legeredményesebb játékosa a Bajnokok Ligájában.

„Nagyszerű volt ez a meccs, bárhogy is alakult. Nagyszerű, hogy velünk lehettek a szurkolók. Ez egy olyan mérkőzés volt, amit nem látunk minden nap, minden szezonban. Harcoltunk, próbáltunk visszajönni, de folyamatosan a Juventusnál volt a labda, és ez sokat kivett belőlünk. Így, hogy ők vezettek, nem volt könnyű. Az eredmény ellenére fantasztikus érzés volt gólt lőni" – mondta az M4 Sport kamerája előtt Franck Boli, akinek a neve olyan világsztárok mellett szerepel a góllövőlistán, mint az európai aranycipős Robert Lewandowski vagy a négyszeres BL-győztes Karim Benzema.

Franck Boli már kétgólos a BL-csoportkörben Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Minden meccs akkor válik egyszerűvé, ha jól játszol. Az első félidőben kicsit lassan járattuk a labdát, de a fordulás után megtaláltuk a tempónkat, és újabb fontos győzelmet arattunk" – mondta a meccs után a Juventus csapatkapitánya, Giorgio Chiellini.

Andrea Pirlo, a Juventus edzője elmondta, hogy a korán szerzett gól megnyugtatta a csapatát, amely a második félidőben kezdett újra focizni.

„Elégedett vagyok az eredménnyel, de sokkal jobban is játszhattunk volna.

– nyilatkozta a korábbi világbajnok középpályás, aki a Ferencvárosról azt mondta, hogy fiatal csapat, amely fejlődőképes, szép utat járt be a selejtezőben, de türelmesnek kell lennie az eredmények tekintetében.

Szégyenre semmi ok

A Bajnokok Ligája 32 csapatos főtábláján a magyar bajnok Ferencvárosnak a legkisebb a költségvetése. Ehhez képest Szergej Rebrov csapata korántsem a pofozógép szerepét tölti be, és eddig mindhárom mérkőzésén tudott gólt lőni, ami az ellenfeleket elnézve nem kis dolog. A Ferencváros az egyik legkeményebb csoportban három mérkőzésen négy gólt lőtt már a Bajnokok Ligájában, pontosan annyit, mint a Lokomotív Moszkva, az Atlético Madrid, az Ajax, az Európa-liga-győztes Sevilla, az olasz ezüstérmes Internazionale, a Bundesliga-harmadik Lipcse vagy az előző szezonban a döntőig menetelő Paris Saint-Germain.

A Juventus-játékosoknak is nagy élmény volt a Puskás Arénában, szurkolók előtt játszani Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nyilván pontszámban a Ferencváros nem szerzett annyit, mint a fent említett csapatok, azonban a Bajnokok Ligája-csoportkör sorsolásakor sokan azt mondták, hogy a magyar bajnokcsapat gólt tud majd lőni a főtáblán, ehhez képest viszont ott tartunk, hogy a Fradi egyik sztárcsapat ellen sem játszott alárendelt szerepet, és mindig lő legalább egy gólt a legrangosabb európai kupasorozatban.

Lapozzon, és kiderül, mi történt a játéknap többi meccsén.