Gálameccsre hívták, majd benevezték a spanyol kupába a korábbi angol válogatott focistát

157204099 Square Vertical FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE AMERICAN SHOT
Manchester City's defender Joleon Lescott gestures during the UEFA Champions League group D match between Borussia Dortmund and Manchester City FC at the stadium in Dortmund, western Germany, on December 4, 2012. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
A 2017-ben visszavonult korábbi angol válogatott védő, Joleon Lescott jóhiszeműen aláírt a spanyol negyedosztályú Real Murciához, majd hatalmas meglepetésre azzal szembesült, hogy már be is nevezték a Levante elleni Király Kupa-mérkőzés keretébe.

A Manchester Cityvel a 2010-es évek elején bajnoki címet, FA-kupát és Ligakupát nyerő 38 éves, egykori 26-szoros válogatott védő 2017-ben a Sunderlandből vonult vissza, napjainkban pedig Pep Guardiola stábjában dolgozik a Citynél, a kölcsönadásra ítélt játékosok ügyeinek első számú felelőse.

Azonban meglehetősen veretes játékosmúltja miatt időről időre elvállal bemutató mérkőzéseket, ahogy tette azt a spanyol negyedosztály 7. helyén álló Racing Murcia hívására is. Csakhogy a megbeszélések és a papírok aláírása után néhány nappal azzal szembesült, hogy a klub hivatalos igazolásként jelentette be az érkezését, sőt már számolnak vele a december 16-i, az élvonalbeli Levante elleni Király Kupa-mérkőzésen is, írja a Daily Mail.

A Racing Murcia már soraiban tud egy jónevű játékost, igaz, Mathias Pogba, csak az árnyéka lehet testvérének, a Manchester United világbajnokának, Paulnak.

A Racing elnökének, Morris Pagniellónak, aki Lescott "megszerzését" nyélbe ütötte, nem ez az első simlis ügye a futballban. 2015-ben nyolc hónapra eltiltották a futballtól Olaszországban, mert bundabotrányba keveredett az általa irányított monzai klub.

Lescott megszerzése előtti is dobálózott már nagy nevekkel, beígérte a szurkolóknak Mario Balotelli érkezését, míg a háromszoros BL-győztes Samuel Eto'o megszerzéséről azt mondta, hogy annak esélye 50-50 százalék. Azaz vagy jön, vagy nem. Nem jött.

Lescott utoljára 2017. május 21-én lépett pályára tétmérkőzésen (Chelsea–Sunderland 5-1), azaz aligha lesz kapható arra, hogy egy La Liga-csapat ellen szerelést húzzon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!