Vágólapra másolva!
Miután a magyar labdarúgó-válogatott szenzációs hajrának köszönhetően fordítani tudott, és 2-1-re legyőzte Izlandot csütörtök este, sorozatban a második Európa-bajnokságra jutott ki. A 2016-os Eb-vel ellenkezőleg itt most nem kapott könnyű ellenfeleket.

Míg Franciaországban az F jelű négyesben szerepelt, és a csütörtökön legyőzött Izland, a végső győztes Portugália mellett a mieinkkel azonos súlycsoportba tartozó, és Bordeaux-ban 2-0-ra megvert Ausztria társaságából a továbbjutás is összejött. A nyolcaddöntőben Belgium ellen már nem volt esély, de 30 év távollét után már a tizenhat közé jutás is nagy dolognak számított.

A mieink ezúttal nem voltak szerencsések a sorsolás során. Az eléggé szokatlan volt, hogy már a kijutás előtt ismertük az ellenfeleket - ennek nem a járvány miatti halasztás volt az oka, hiszen már tavaly november végén tudtuk, melyik csapatba fog kerülni, ha sikerrel veszi a pótselejtezőt.

A magyar válogatott ezúttal nehezebb ellenfeleket kapott az Eb-re Fotó: Polyák Attila - Origo

Marco Rossi csapata az elmúlt három világesemény győztesével nézhet farkasszemet - közülük kettővel hazai pályán, a budapesti Puskás Arénában. Franciaország a világbajnokság (2018), Portugália az Európa-bajnokság (2016) címvédője, Németország pedig a 2014-es vébét nyerte magabiztos teljesítménnyel.

Ilyen nehéz csoporttal az elmúlt időszakban maximum a 2014-es világbajnokságon találkozhattunk, amikor a négyszeres világbajnok Olaszország, az azt megelőző vébé elődöntőse, Uruguay, a tornának mindig nagy reményekkel nekivágó Anglia, illetve - mint később kiderült - a brazíliai torna meglepetéscsapata, Costa Rica került egy négyesbe.

Ott akkor a két, esélytelenebbnek gondolt Európán kívüli csapat jutott tovább. Pechünkre a mostani Eb-csoportban csak mi számítunk esélytelennek, mondjuk a hat éve negyeddöntőbe jutó Costa Ricáról, és a legutóbbi Eb-n hozzájuk hasonlóan a legjobb nyolcba jutó Izlandról is ezt mondták.

Íme a magyar válogatott programja a 2021-es Európa-bajnokságon:
2021. június 15. 18:00: Magyarország – Portugália - Budapest
2021. június 19. 15:00: Magyarország – Franciaország - Budapest
2021. június 23. 21:00: Németország – Magyarország - München

Mindent egy helyen az Eb-ről