A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

BL-sorsolás: a Barcelona a PSG-t, Gulácsiék a Liverpoolt kapták a legjobb tizenhat között

Horizontal
Slágermeccsnek ígérkezik a Barcelona párizsi vendégjátéka
Vágólapra másolva!
Hétfőn délben Svájcban rendezték meg a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolását, amely izgalmas meccspárosításokat hozott a legjobb tizenhat között.

Az egyetlen magyar érdekeltségű csapat a 16 között a német Lipcse volt. Gulácsi Péter, Willi Orbán (és Szoboszlai Dominik?) csapata a csoportmeccsek utolsó fordulójában egy angol együttest, a Manchester Unitedet már kiejtette. Most újabb angol csapat került az útjukba.

Fontos megjegyezni a sorsolás kapcsán, hogy a legjobb 16 között azonos nemzetbeli csapatok még nem játszhatnak egymás ellen. A csoportelsők szintén nem játszhatnak másik csoportelső csapat ellen.

Slágermeccsnek ígérkezik a Barcelona párizsi vendégjátéka Forrás: AFP/Lluis Gene

Stéphane Chapuisat, a Borussia Dortmund korábbi svájci válogatott csatára segédkezett a sorsolásnál. A svájci támadó 1997-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját a német csapattal, az olasz Juventust 3-1-re győzték le.

A csoportgyőztesek és a csoportmásodikak ismertetése után elindult a sorsolás. Az első csapat a Borussia Mönchengladbach az angol Manchester City-t kapta. Korábban még 2016-ban találkozott a két csapat, még a csoportkörben.

Az olasz Lazio ellenfele a német bajnok és Bl-címvédő Bayern München lett.

A spanyol Atletico Madrid a Chelsea-t kapta, amely idén alaposan megerősödött.

Az RB Leipzig csapatának Jürgen Klopp csapatát, a Liverpoolt sorsolták.

A portugál FC Porto, amely már a 24. BL-szezonján van túl, az olasz rekordbajnok Juventust kapta ellenfeléül. Lionel Messi csapatának, az FC Barcelonának a régi csapattárs, Neymar klubjával kell szembenéznie: a katalánok a PSG-t kapták. A francia csapat ellen a legutóbbi egyenes kiesési szakaszban a Barcelona történelmet írt azzal, hogy hazai pályán sikerült ledolgozniuk az idegenben összeszedett négygólos hátrányt 2017 márciusában.

A Sevilla a német Borussia Dortmunddal néz majd farkasszemet, az olasz Atalanta pedig a Real Madriddal harcolhat a legjobb tizenhat között. A madridi csapat olasz ellenfelek ellen a legutóbbi 11 BL-meccséből 10-et megnyert.

Az egyeneses kieséses szakasz több izgalmas meccset ígér a Bajnokok Ligájában Forrás: AFP/Harold Cunningham

Az első meccseket február 16-17-én és 23-24-én rendezik majd, a visszavágókat március 9-10-én és 16-17-én.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!