Európa-liga: a spanyol bajnokság első helyezettjét kapta a Manchester United

fbl Horizontal
Manchester United players arrive for during the English Premier League football match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, north west England, on October 4, 2020. (Photo by Alex Livesey / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Hétfőn, kora délután elkészítették a sorsolást az Európa-liga legjobb 32 csapata között is. Itt csatlakoztak a sorozathoz a Bajnokok Ligájából kiesett csoportharmadik csapatok is.

A kiemeltek között olyan sztárcsapatok szerepeltek, mint az AC Milan, az Arsenal, az Ajax, a Club Brugge, a Dinamo Zagreb, a Hoffenheim, a Leicester City, a Leverkusen, a Manchester United, a Napoli, a PSV Eindhoven, a Rangers, az AS Roma, a Sahtar Donyeck, a Tottenham és a Villarreal.

A nem kiemelt csapatok között szerepeltek az alábbi csapatok: Antwerp, Benfica, Braga, Crvena zvezda, Dinamo Kijev, Granada, Krasznodar, Lille, Maccabi Tel-Aviv, Molde, Olympiakosz, Real Sociedad, Salzburg, Slavia Praha, Wolfsberg, Young Boys.

A szabályok egyszerűek voltak, a közös csoportból és országból érkezett csapatok nem kerülhettek össze és az ukrán, valamint az orosz csapatokat sem sorsolták össze.

Elsőként az angol listavezető Tottenham a Wolfsberg csapatát kapta, majd a Fradi BL-csoportjában harmadik Dinamo Kijev mellé sorsolták a Club Brugge csapatát.

Spanyolországba utazik a Manchester United az Európa-ligában Forrás: AFP/Alex Livesey

A spanyol bajnokságot vezető Real Sociedad a Manchester United csapatát kapta, a portugál Benfica pedig az Arsenal csapatával került össze.

Az olasz éllovas, az AC Milan a Crvena zvezda csapatával került össze, a Royal Antwerp a Rangers, a Slavia Praha a Leicester City csapatát kapta.

A Salzburg a Villarreal cspatát kapta, lesz egy Braga-Roma összecsapás, míg a Krasznodar Dinamo Zagreb csapatát kapta.

A német első helyezett, a Leverkusen a Young Boyst kapta, a Fradi által kiejtett csapat, a Molde a Hoffenheimet kapta, a Lille pedig az Ajax csapatát.

Lett egy olasz-spanyol párharc is, a Napoli a Granada csapatát kapta.

Wolfsberger (osztrák)-Tottenham Hotspur (angol)
Dinamo Kijev (ukrán)-Club Brugge (belga)
Real Sociedad (spanyol)-Manchester United (angol)
Benfica (portugál)-Arsenal (angol)
Crvena zvezda (szerb)-AC Milan (olasz)
Antwerp (belga)-Glasgow Rangers (skót)
Slavia Praha (cseh)-Leicester City (angol)
Salzburg (osztrák)-Villarreal (spanyol)
Braga (portugál)-AS Roma (olasz)
Krasznodar (orosz)-Dinamo Zagreb (horvát)
Young Boys (svájci)-Bayer Leverkusen (német)
Molde (norvég)-Hoffenheim (német)
Granada (spanyol)-SSC Napoli (olasz)
Makkabi Tel-Aviv (izraeli)-Sahtar Donyeck (ukrán)
Lille (francia)-Ajax Amsterdam (holland)
Olimpiakosz Pireusz (görög)-PSV Eindhoven (holland)

Az első meccseket február 18-án, a visszavágókat február 25-én rendezik majd, a kiemelt csapatok zárják hazai pályán a párharcokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!