A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Döntetlen a Honvéd-MTK meccsen, kirúgták Bódog Tamást

Budapest, 2020. december 6. Eppel Márton (b), a Honvéd és Srdjan Dimitrov (j), az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Budapest Honvéd-MTK Budapest mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2020. december 6-án. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd-MTK meccs előtt ultimátumot kapott a Honvéd edzője, Bódog Tamás, aki csak akkor maradhatott a kispadon, ha nyer a Honvéd. Úgy tűnt, hogy a játékosok is kiállnak edzőjükért, mert 28 perc után 2-0-ra vezetett a Honvéd. Nyerni azonban nem tudott, mert a második félidőben teljesen visszavett, így az MTK teljesen megérdemelten szerzett pontot a 2-2-re végződött mérkőzésen. A meccs után nem sokkal a Honvéd vezetősége kirúgta Bódog Tamást a klubtól.

Bódog Tamás, a Honvéd vezetőedzője a hét közepe óta tudta, hogy ezen a mérkőzésen múlik az állása. A Honvéd elöljárói ugyanis ultimátumot adtak az edzőnek: vagy megnyeri az MTK elleni bajnokit, vagy menesztik. Bódog helyzetét nehezítette, hogy bár a Honvéd volt ezen a meccsen a pályaválasztó, az összecsapást voltaképpen idegenben (vagy ha úgy tetszik, semleges pályán), Újpesten kellett lejátszani. A Honvéd stadionja most épül, "hazai" meccseit az MTK pályáján, a Hungária körúton játssza.

18Sárga lapIvan Lovric
20GólKrisztián Tamás
27GólPatrik Hidi
37Sárga lapBojan Miovski
40Sárga lapLászló Lencse
48Sárga lapMohammed Mezghrani
51GólBojan Miovski
72Sárga lapBertalan Bocskay
77Sárga lapÁdám Pintér
84Sárga lapPatrik Hidi
Összeállítások
5-3-2
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Nem volt tehát könnyű helyzetben a tabella utolsó helyén álló kupagyőztes együttes. Az első negyedórában semmilyen helyzet nem alakult ki, a Honvédon nem látszott, hogy az életéért, vagy edzőjének megmentéséért küzdene. De a 20. percben minden megváltozott. Tamás Krisztián egyedül futott el a baloldalon, az MTK-védelem csak nézte, s mivel senki sem akadályozta meg a Honvéd játékosát, gól lett a vége. Tamás ugyanis 6 méterről a bal alsó sarokba lőtt. Ezzel 1-0-ra vezetett a Honvéd, de ennek a gólnak semmilyen előzménye nem volt a mérkőzésen.

Mint ahogyan a következő Honvéd-gól sem. Hidi Patrik a 27. percben egy ellenféltől kapott labdára csapott le és 22 méterről irgalmatlan nagy gólt rúgott a kapu jobb felső sarkába. 2-0-ra vezetett a Honvéd a teljesen megszeppent MTK ellen.

Az első félidőben töb gól nem esett, a megroggyant MTK csak kósza támadásokkal próbálkozott. Viszont a második félidő elején szépített a kék-fehér együttes. Lencse vezette középen a labdát, Barnának a bal szélre passzolt, majd jött a beadás, Miovszki 5 méterről a kapuba fejelt. 2-1 után a Honvéd teljesen érthetetlen módon passzívabb játékba kezdett, ami veszélyes volt az MTK ellen.

Igazából az volt a kérdés, hogy a Honvéd a meccs végéig ezzel a taktikával akar-e játszani, azaz őrizni a minimális előnyét. A 67. percben erre cáfolt rá a Honvéd: egy jobb oldali beadás után Kamber feje felett elszállt a labda, Balogh előtt volt nagy helyzet, de 2 méterről sem tudott gólt szerezni.

Eppel Márton (b), a Honvéd és Srdjan Dimitrov (j), az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Budapest Honvéd-MTK Budapest mérkőzésen Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

Az utolsó negyedórába nagy MTK-nyomás közepette lépett be a mérkőzés. A 80. percben Dimitrov szögletét Biben fejelte kapura, de kimaradt a hatalmas helyzet. Aztán, amint várható volt, egyenlített az MTK. A 83. percben Ikenne-King tört be a tizenhatoson belülre, Hidi megrúgta. A bíró tizenegyes títélt. Cseke állt oda és az ő lövésével egyenlített az MTK.

A Honvéd csak magának köszönhette, hogy elszórakozta két gólos előnyét. Ezzel a döntetlennel Bódog Tamás befejezi ténykedését a kispesti együttesnél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!