A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 16. fordulójában az Újpest a Budapest Honvédot fogadta hazai pályán vasárnap. A szebb napokat is látott fővárosi rangadó jelen esetben inkább kiesési rangadó volt, mert az Újpest a 11., míg a Honvéd a 10. helyről várta a meccset. A 90 perc után végül 2-1-s újpesti győzelem született.

Már a harmadik percben komoly lehetőséghez jutott az Újpest, miután a Honvéd kapujától nagyjából 25-26 méterre végezhettek el a lila-fehérek szabadrúgást. Tujvel azonban magabiztosan fogta Tallo lövését, így maradt a 0-0.

Két perccel később már a Honvéd vezethetett támadást, amelynek végén Balogh ugrott ki középről és egészen a tizenhatoson belülig vezethette a labdát, ahonnan megkínálta Banait, aki szögletre mentette a lövést. A 17. percben ismét a Honvéd előtt adódott lehetőség, egy Hidi által elvégzett szögletet követően Baráth fejelt éppenhogy a kapu mellé.

Ezután az Újpest nyomás alá helyezte a vendégeket, egyik támadást vezette a másik után Beridze vezérletével, aki egyik remek megoldást mutatta be a másik után a mezőnyben.

A 31. perc elején aztán egy parádés tekeréssel vette célba Tujvel kapuját, aki mozdulni nem tudott a lövésre, csak szemmel kísérte a kapufa mellett elszálló labdát.

Három perccel később a korábbi újpesti, Zsótér szerelte a meglóduló Beridzét, de a szerelés következtében gyakorlatilag indította Simont, aki

egy az egyben mehetett a Honvéd kapusával szemben, de utóbbi óriási bravúrt bemutatva megakadályozta a hazaiak csapatkapitányát a gólszerzésben.

A 36. percben ismét Beridze mutatott be kiváló cseleket, és egészen a tizenhatoson belülre jutott a fiatal játékos, ahol ugyan szerelték, de Simon elé került a labda, aki végül kapu fölé lőtt. A félidő így sok újpesti helyzettel és 0-0-s eredménnyel ért véget.

A 64. percben aztán az Újpest megtörte a gólcsendet, miután Onovo kiválóan ugratta ki

Beridzét, akiről elfeledkeztek a védők, és aki magabiztosan lőtte be a hazaiak vezető gólját.

Nem telt el három perc, a Honvéd egyenlíteni tudott, miután

Balogh kapott egy szép akció végén jó passzt a tizenhatoson belülre és a rövid sarokba lőtte a labdát.

Aztán a 77. percben Antonov jól adta be a labdát bal oldalról a kapu elé, ahonnan

a csereként beállt Perosevic fantasztikusan, fordulatból bombázott Tujvel kapujába.

A 91. percben a Honvéd még egyenlíthetett volna egy nagy lövéssel, de Banai óriási bravúrt bemutatva hárítani tudott, így maradt a 2-1. A lefújásig aztán már nem változott az eredmény, így az Újpest ezzel a sikerrel feljött a tabella 9. helyére, míg a Budapest Honvéd jelenleg a kieső, 11. helyen áll az OTP Bank Ligában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!