Vágólapra másolva!
Január 5-én kedden Spanyolországba utazik a bajnoki címvédő és az ősszel a Bajnokok Ligájában szereplő Ferencváros labdarúgócsapata, ahol egy kéthetes edzőtáborra készül az NB I folytatására.

A Ferencváros december 19-én a Budafok elleni 2-1-es hazai győzelemmel zárta a rendkívül fárasztó őszi idényt, amely során összesen 27 mérkőzést játszott a csapat a bajnokságban, a Magyar Kupában és persze a BL-ben. A játékosok így pihenőt kaptak Szergej Rebrov vezetőedzőtől, aki ezúttal még kötelező edzéstervet sem osztott ki.

A keret, mint az a Nemzeti Sport Online-on olvasható, hétfőn találkozik előszőr újra, majd, akinek a január 1-i és a 3-i PCR-tesztje is negatív lett, az másnap repülőre száll, a csapat ugyanis a bajnokság folytatásáig hátralévő két hetet Spanyolországban fogja tölteni.

Spanyolországban kiváló körülmények, és az itthoninál talán enyhébb időjárás vár a Fradira Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Az edzőtábor szempontjából több lehetőséget megvizsgáltunk, ám többek között Szergej Rebrov is azt szerette volna, ha a magyarországi klímánál kedvezőbb időjárási viszonyok között készülnének a labdarúgók, így Spanyolország mellett döntöttünk – mondta a lapnak Máté Csaba, a Ferencváros másodedzője.  – Szergejnek kedvező tapasztalatai vannak Spanyolországgal kapcsolatban, a Fradinak szintén, úgyhogy január tizennyolcadikáig ott edzőtáborozunk. A felkészülési mérkőzésekről csak annyit, hogy a program még szervezés alatt áll, de természetesen minket és a leendő ellenfeleket is folyamatosan tesztelik."

A szakember a várható új igazolásokról még nem szeretett volna konkrétumokat mondani.

A Ferencváros először január 20-án lép pályára, amikor a Diósgyőr elleni, őszről elhalasztott bajnokit pótolja be, három nappal később pedig már a Puskás Akadémia vendége lesz az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!